Gyan Thoma (schot)

Groep 1 JO9 H-1e klas SR3

20 oktober 2017 18:00

20-10-2017, ATC JO9-1 – Achilles’12 JO9-1 5-3 (1-1)

Een onvervalste derby op de vrijdagavond. Het hele park is voor ons en dat is maar goed ook, want er is veel publiek afgekomen op deze derby. De ouders van beide partijen zijn gespannen. Er staat ook veel op het spel. Vriendschappen kunnen verbroken worden op deze avond, tennismaatjes kunnen met elkaar in de clinche raken en de echte kampioen van Hengelo zal vanavond opstaan.

Achilles is een geduchte tegenstander. Ze spelen dan wel in de eerste klasse, maar dat is slechts een fout van de wedstrijdsecretaris van de club. Alle adviezen van derden zijn in de wind geslagen. Kennelijk wil de club erg graag dat Achilles kampioen wordt door de JO9-1 zo laag in te delen.

Het is een regenachtige avond met veel wind. De wind drukt dan ook zijn stempel op de eerste helft. De keeper van Achilles is fysiek sterk en kan goed schieten. Mede door de tegenwind (voor ons) wordt het spel verplaatst naar onze kant. ATC’65 heeft moeite om de bal weg te krijgen. Uiteindelijk resulteert dit in een doelpunt van Achilles. Voor de rust wordt de stand echter gelijkgetrokken en is de schade beperkt gebleven tot 1-1 (Aras).

Nu mag ATC’65 met de wind in de rug spelen. Onze jongens zijn voetballend beter en weten het verschil te maken. 4 Doelpunten (Aras 2x, Bram en Gyan) zorgen voor een voorsprong van 5-1 . ATC’65 komt niet meer in de problemen. De eindstand is uiteindelijk 5-3. Een volkomen terechte overwinning.