2-7 (0-3) AZSV maatje te groot voor Vr1 zaterdag

AZSV VR2

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

16 december 2017 14:00

Rob Geerdink

We waren ingedeeld op veld 1. Het was prachtig weer en er was een goede scheidsrechter geregeld, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een leuke middag van te maken. Alleen jammer dat de tegenstander het dan nodig vindt om 7 doelpunten te maken. Anders hadden we toch mooi met 2-0 gewonnen en was de competitie nog niet na 8 wedstrijden al beslist geweest. Dat AZSV de kampioen gaat worden daar twijfel ik niet aan. Ze zullen links en rechts nog wel eens een paar puntjes verliezen, maar dat gaat de rest ook nog wel doen. Ze waren een maatje te groot voor ons en wij begonnen vandaag nog wel als de nummer 2 op de ranglijst aan de wedstrijd, wat we overigens nog steeds zijn, want zoals ik al schreef ook de rest verspeelt nog wel punten.

De eerste 20 minuten ging gelijk op. AZSV had wel een veldoverwicht en ook een paar mogelijkheidjes, maar we deden goed mee. Noor speelde zich een keer bijna door de Aaltense verdediging, maar ze konden net op tijd ingrijpen. In minuut 24 kwam AZSV toch op 0-1. Toen ze vanaf randje zestien mochten schieten en Esmé passeerden. Tot minuut 40 was er verder weinig aan de hand. AZSV had nog een paar kansen maar die gingen er niet in. Daarna leek de wedstrijd beslist. Eerst viel de 0-2 na balverlies op het middenveld en een minuut later was het 0-3 na een verkeerde opbouwpass.

In de rust heeft Marcel de dames nog gewezen op de mogelijkheden die er nog lagen en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. In de eerste minuut na rust nam Britt de bal mee naar voren door het centrum en speelde Noor aan. Zij gaf een diepe bal op Ana die twee tegenstanders passeerde en de bal hoog in het doel joeg. (1-3). 10 minuten later was het weer raak toen we een strafschop kregen nadat Noor ouderwets pootje werd gehaakt in de zestien. Joyce deed wat ze altijd doet, gewoon de bal tegen de touwen schieten en toen stonden we op 2-3. Nog een half uur te gaan voor de gelijkmaker en AZSV leek aangeslagen, maar zover kwam het niet. AZSV kon zich herstellen. We maakten een paar individuele fouten en deze werden genadeloos afgestraft en zo konden ze uit lopen tot een grote uitslag.

Meiden we hebben vandaag verloren van een betere tegenstander. Ik vind de uitslag onnodig hoog, want ik vind dat jullie wel een prima wedstrijd hebben gespeeld, maar vandaag was dat alleen dus niet genoeg.