-

Toernooi JOER international O9 Eindhoven

6 januari 2018

Onbekend

Het is dan vakantie, maar het lijkt wel een werkdag. Om 6.30 uur gaat de wekker op zaterdagmorgen 6 januari. Er staat de jongens een toernooi te wachten in Eindhoven, georganiseerd door JOER International. Bij winst zijn ze geplaatst voor het hoofdtoernooi in Loosdrecht op 31-3 met vrijwel alleen profclubs.

Onze jongens beginnen overdonderend met een doelpunt in de eerste minuut tegen Zestienhoven. Daarna stokt echter de doelpuntenproductie. Uiteindelijk wordt het 2-1 in het voordeel van ATC’65 in een vlakke wedstrijd.

In de tweede wedstrijd wacht een sterke tegenstander VVIJ (IJsselstein), winnaar in de hoofdklasse regio Utrecht. Net als in Helmond weten onze jongens deze tegenstander te verschalken met een 2-0 eindstand. De wedstrijden duren overigens 15 minuten.

Voor de laatste wedstrijd zijn we al geplaats voor de winnaarspoule door deze twee overwinningen. Het lijkt wel of onze jongens minder scherp zijn met deze wetenschap. In de laatste wedstrijd van de poule is de tegenstander uit Duitsland Vichttal sterker, maar beide teams weten niet te scoren. ATC vecht zich naar een gelijkspel.

In de winnaarspoule wacht en internationaal gezelschap. De eerste tegenstander komt uit Duitsland, FC Iserlohn. We spelen sterker dan in de eerste poule en door doelpunten van Gyan en Bram wordt het 2-0. De volgende tegenstander komt uit België, Pirates Antwerpen. In een mooie en spannende wedstrijd wordt het uiteindelijk 3-2 in ons voordeel met twee mooie doelpunten van Gyan en hebben we ons geplaatst voor de finale. De laatste poulewedstrijd wordt verloren van Kampong, maar deze deed er niet meer toe, daar niemand ons meer in kon halen.

De opkomst bij de finale tegen VV Wodan, de thuisploeg, wordt opgeluisterd met muziek. 8 Gespannen kopjes lopen het veld op. Na het fluitsignaal volgt een gelijkopgaande wedstrijd. VV Wodan maakt het eerste doelpunt, maar de jongens laten zich niet uit het veld slaan. Gyan zorgt voor de gelijkmaker. Het blijft spannend tot de laatste minuut. Er volgen kansen voor zowel ATC als Wodan, maar het blijft 1-1. Er volgt een verlenging waarin ATC oppermachtig is. Door twee doelpunten van Sven en weer een doelpunt van onze toernooitopscorer Gyan wordt de eindstand van 4-1 bereikt. We hebben ons geplaatst voor het BVO-toernooi van Loosdrecht!!