FC Eibergen VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 2

14 april 2018 10:00

Tom Jaspers Faijer

Oude tijden herleven deze zaterdag. Spelen op veld 4 om 10.00 uur. Dat doet toch even denken aan vroeger, toen deze dames om deze tijd op het veld stonden met eigenlijk maar één grote wens…….. Warme chocolademelk. Maar kijk nu eens wat er later van ze geworden is. Drie wedstrijden in een week.  Begonnen vorige week met een heel matige en daarna gevolgd door twee goede.

Marcel moest na de bespreking eerst even weg en miste dus het eerste stuk. Na 5 minuten had Liana al een goede kans na een mooie steekbal van Joyce. Ze strandde op de Eibergse keeper, achteraf ook maar beter ook, want het zou natuurlijk ook wel erg flauw zijn geweest om een doelpunt te maken zonder te wachten op Marcel. We hadden nog een paar kleine kansjes, maar ook deze dames besloten even op Marcel te wachten. Na 20 minuten was hij er en de eerste aanval hierna leverde de 1-0 op. Lunez speelde zich vrij en stuurde Liana diep. Zij ging richting achterlijn en speelde de bal naar binnen richting Joyce wiens schot geblokt werd. De bal ging richting Anouk die voor haar tegenstander kroop en de bal hard in de bovenhoek schoot. Daarna hadden we nog een paar goede kansen, met name Joyce die na een uittrap van –keeper- Ana alleen richting het Eibergse doel mocht. Het lukte haar niet om de keeper te passeren. Ik keek even naast me of Marcel soms weer even weg was, maar hij stond er gewoon. Dus Joyce, je had hem er ook gewoon in kunnen schieten hoor.

Na rust kreeg Eibergen zijn eerste echte kans, maar Ana geholpen door de solide verdediging hield haar doel schoon. 5 Minuten later was het 2-0. Lunez maakte het de keeper moeilijk waarna Anouk de terugkomende bal kon binnenschieten. Aniek, die vandaag zelfs een bal gekopt heeft, mocht alleen op het Eibergse doel af en strandde ook op de keeper. Ze keek naar de kant en ja Marcel stond er toch echt. Bij haar volgende kans maakte ze zich knap vrij en scoorde beheerst. De 4-0 kwam na een doorkopbal van Joyce en werd wederom door Aniek doeltreffend afgerond. Het slotakkoord was voor Annemiek die in de slotminuut de bal koeltjes in het doel schoot.

Het was een prima wedstrijd dames. De verdediging stond als een huis en heeft amper een kans weggegeven. Dit kwam ook doordat Ana als een verdediger rond de zestien stond te keepen. Af en toe, “mit vollem Risiko” zoals onze Oosterburen zeggen, door regelmatig met kappen en draaien een tegenstander te passeren.

Maar eigenlijk speelde iedereen vandaag gewoon een goede wedstrijd met veel inzet.

PS. Ik zeg het nu vast. Volgende week is Marcel er niet en komt hij ook niet later, dus daar hoeven jullie niet op te wachten met doelpunten maken.