NEO JO15-3

3e klasse 12

24 maart 2018 11:45

Tom Jaspers Faijer

De weersomstandigheden waren vandaag prima voor een mooie wedstrijd. ATC’65 JO15-4 mocht thuis aantreden tegen NEO J015-3.
Vooraf werd deze tegenstander hoog in geschat, NEO JO15-3 had maar nipt verloren van Achilles’12 JO15-2D. Van deze tegenstander hebben we in de najaarscompetitie namelijk nog met 8-0 verloren.
Helaas konden David en Erben vanwege blessures niet mee doen.
Onze elftalleider René Hoek mocht dus weer eens puzzelen met de opstelling. Gelukkig voor ons is Mike, ons team na de winterstop komen versterken en had René iets meer keuzes in de opstelling.
We begonnen de wedstrijd met Thom op doel, de verdediging met Ferran, Mark, Marijn en Jesse.
Op het middenveld Cas, Roald en Tiebe. In de voorhoede Rob, Mick, Mike. Reserves waren Mauro en Michiel.
In de eerste minuten van de wedstrijd nam ons team brutaal het initiatief. Leuke combinaties werden opgezet, maar strandden vaak ook weer in hun schoonheid. Vaak werd er net een combinatie te veel gemaakt.
Daar waar we verwachtten dat ATC’65 JO15-4 de eerste treffer zou maken was het de tegenstander NEO JO15-3 die in de 8e minuut de 0-1 aantekende. Een voorzet van NEO kon door onze doelman Thom niet voldoende worden weggewerkt. Een direct daarop volgend schot van NEO kon nog worden gepareerd door Thom, echter het volgende schot op doel kon niet meer worden gekeerd. 0-1 voor NEO JO15-3.
Onze jongens lieten zich de kop niet gek maken en bleven gaan voor een goed resultaat.
Net 10 minuten na de tegentreffer wist ATC’65 JO15-4 de gelijkmaker te maken uit een hoekschop.
De bal werd door Marijn hoog voor het doel gebracht, de bal ging over de doelman (die trouwens samen met een speler van ATC’65 in het doel viel) en in een scrimmage ging vervolgens de bal tussen de doelpalen over de lijn, de 1-1 was een feit. Was het nu Mick die de bal het laatst raakte of een andere speler, het maakte niet uit het stond weer gelijk.
Gedurende de eerste helft ging het spel vervolgens over en weer. In de blessuretijd wist NEO JO15-3 de 1-2 nog te maken, de bal werd over rechts voorgezet en goed ingekopt door NEO over onze doelman heen in het doel. Helaas gingen we met 1-2 de rust in, na de treffer floot de scheidsrechter meteen voor de rust.
In de 2e helft werden er bij ATC’65 JO15-4 een paar tactische veranderingen doorgevoerd. Roald ging in de verdediging spelen om een extra slot op de deur te zetten. In de rust werd er afgesproken de linies meer op elkaar te laten aansluiten. In de 1e helft viel er vaak een groot gat op het middenveld en dat moest in de 2e helft worden voorkomen.
ATC’65 JO15-4 ging volop de strijd aan. Rob kreeg de bal in de diepte aangespeeld en kon alleen op de doelman van NEO af, helaas voor ATC’65 schoot hij de bal rechts naast het doel.
Niet veel later maakte Rob dan toch zijn doelpunt. Met een prima schot wist hij de doelman van NEO te passeren, de stand was weer gelijk 2-2.
De wedstrijd ging vervolgens op en neer. Een grote kans voor NEO, zo’n 10 minuten voor het eind van de wedstrijd, werd door prima werk van de verdediging onschadelijk gemaakt.
In de laatste minuut van de wedstrijd nog een kans voor ATC’65 op de overwinning, de bal ging er echter niet in. Dit zou ook niet verdiend zijn geweest, een gelijke stand was ook hetgeen deze wedstrijd verdiende. Met een 2-2 eindstand mochten beide teams tevreden zijn.
Hopelijk kunnen David en Erben de volgende uitwedstrijd tegen Sparta Enschede JO15-3 er weer bij zijn. Een tegenstander die vandaag met 4-0 wist te winnen van Rood Zwart JO15-2. Ook een tegenstander waar voor ons dus misschien wel wat te halen valt (het liefst natuurlijk 3 punten). Volgende week zullen we het zien en weten.