3e klasse 12

10 maart 2018 11:30

Anthony Koetsier

Vandaag een mooie voetbaldag met een lekker temperatuurtje.
Na het verlies in de eerste ronde van de voorjaarscompetitie mochten onze jongens aantreden tegen de spelers van Rood Zwart JO15-2.
Helaas konden Jesse en Roald niet meespelen vanwege ziekte (de griep heeft ook ons team in zijn greep).
Tijdens de warming-up bleek dat ook Cas niet kon meespelen i.v.m. een spierblessure die hij eerder deze week had opgelopen.
Inleen vanuit andere teams was ook een probleem aangezien deze teams voor een deel gelijktijdig met ons team speelden. Gelukkig konden Benne en Basten na een kwartier spelen aansluiten bij ons team.
Onze jongens wisten wat hun te doen stond, vandaag moest en zou er een goede wedstrijd op de mat gelegd moeten worden. Ze speelden op veld 4, een echte grasmat. De statistieken laten ons zien dat ons team op echt gras vaak beter tot zijn spel komt, dus we konden ons als toeschouwers voorbereiden op hopelijk een leuke wedstrijd.
Rood Zwart JO15-2 had een team dat prima op de counter speelde en een voorhoede had die prima gebruik maakte van de buitenspelval, ze wisten die vaak succesvol te ontwijken en net achter een speler van ATC'65 JO15-4 weg te lopen. Ook bij inworpen werd handig gebruik gemaakt van de regel dat ze dan niet buitenspel kunnen staan, daar kunnen onze jongens nog wat van leren.
Daar waar Rood Zwart het in de aanval redelijk goed voor elkaar had, kon je dat niet echt zeggen van hun verdediging (m.u.v. de doelman van Rood Zwart). Op momenten dat ATC'65 JO15-4 in de aanval was had de verdediging van Rood Zwart JO15-2 moeite om goed uit te verdedigen. Zo kregen we dus al snel het idee dat er iets te halen was voor ons, maar Rood Zwart JO15-2 loerde steeds op de counter. Vaak waren deze counters wel gevaarlijk, maar onze gelegenheidsverdediging met Ferran (linksachter), Mark (midachter) en David (rechtsachter) en Thom op doel stonden hun mannetje of de aanvalllers van Rood Zwart JO15-2 maakten fouten bij de afwerking.
Onze verdedigers voerden hun taken prima uit en soms was het wel even wennen om de buitenspelval goed op te zetten. Maar afspraken die gemaakt waren in de kleedkamer werden prima uitgevoerd (o.a. de afspraak bij een uittrap van de doelman komen de backs terug richting achterlijn, waardoor Thom de bal op hun kan spelen).
Op het middenveld hadden we linkshalf Mauro, midmid Rob en rechtshalf Tiebe, hiermee werd de aanval linksbuiten Michiel, midvoor Mick en rechtsbuiten Erben goed ondersteund. Vooral onze snelheid over de vleugelspelers werd weer goed gebruikt.
De doelman van Rood Zwart JO15-2 moest een aantal keren ingrijpen om erger te voorkomen. Diverse schoten van ATC'65 JO15-4 werden door hem onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant moest ook onze doelman een aantal keren in grijpen om een 0-1 achterstand te voorkomen.
Zo ging de wedstrijd gelijk op tot de 28e minuut. Marijn mocht toen een hoekschop nemen aan de rechterzijde van het veld, hij schoot de bal hoog voor het doel waar bij deze (mogelijk gedragen door de wind) bij de 2e paal in het doel draaide. 1-0 voor ATC'65 JO15-4.
Een paar minuten later viel de 2-0 voor ATC'65 JO15-4. Na al een keer eerder gevaarlijk te zijn met een schot vanaf afstand wist Mick een vrije trap, vanaf een meter of 20 van het Rood Zwart doel , over de doelman binnen te schieten.
Zo ging ATC'65 JO15-4 met een 2-0 stand de rust in.
Na de rust moest ATC'65 JO15-4 tegen de wind in voetballen. Rood Zwart JO15-2 zette er nog een tandje bij en wist daarmee de druk op de verdediging van ATC'65 JO15-4 op te voeren. Mark liet zien prima uit de voeten te kunnen op de midachter positie en wist als een soort stofzuiger veel aanvallen van Rood Zwart JO15-2 onschadelijk te maken.
Daar waar Rood Zwart JO15-2 het spel probeerde te maken in de tweede helft was het ATC'65 JO15-4 die de 3-0 (prima rush van Mauro over links en diagonale schuiver van hem laag rechts in het doel) en 4-0 (prima aanval vanaf middenveld en koelbloedig afgerond door Basten) wist te maken.
Rood Zwart JO15-2 wist in de laatste minuut van de wedstrijd nog wel de eretreffer te maken door goed doorgaand werk van hun rechtsbuiten die de bal op de achterlijn nog voor het doel wist te krijgen, waarna een medespeler van Rood Zwart JO15-2 de bal simpel kon binnen tikken.
Zo eindigde deze wedstrijd in een 4-1 overwinning voor ATC'65 JO15-4 en staan we op de 6e plaats in de competitie.
Volgende week de uitwedstrijd tegen HSC'21 JO15-2, de koploper (met 6 punten en beter doelsaldo als de nummer 2 en 3) in deze competitie.