Assist: Onbekend
Onbekend (intikker)

3e klasse 11

24 maart 2018 8:30

Deze zaterdag was het tijd voor de derby tegen Tubantia. Door griep bij Ruben en de blessure van Tygo hadden we vandaag geen wisselspelers. Dus iedereen moest vanaf het begin vol aan de bak. Dit was niet tegen dovemans oren gericht. Na een mooie dribbel van Aram over links en een even mooie voorzet kon Jayden de 0-1 binnen tikken. Prachtig samenspel. Daarna was het de beurt aan de andere verdediger (Stijn) om op de stormen over de zijkant en een goede voorzet af te leveren. Deze voorzet werd door Dean mooi afgerond (0-2). Door goed opletten van Jayden kon hij een fout van de keeper van de tegenstander afstraffen door er 0-3 van de maken.

Rust

De voorsprong was enigszins geflatteerd, want Tubantie kwam een aantal keren in de eerste helft gevaarlijk op, maar ze konden het doel gelukkig niet vinden. In de tweede helft werd dit helaas anders. Al snel scoorde Tubantia de aansluitingstreffer (1-3) die ongelukkig over de keeper heen in het doel viel. Dit keer was het Lynn die goed oplette en een foutje van de keeper afstrafte (1-4). Maar ook ons team was niet altijd bij de les. Door twee foutjes en iets minder verdedigen scoorde Tubantie kort achter elkaar de 2-4 en de 3-4.  Toen Jayden ook nog uitviel en het team door moest met een mannetje minder zag het er slecht uit. Want Tubantia rook bloed. Gelukkig had Dean het vizier op scherp staan en schoot de 3-5 binnen. De spanning werd steeds groter, want Tubantia scoorde snel weer (4-5) en bleef doordrukken. De laatste minuten van de wedstrijd duurde steeds langer. Tubantia bleef drukken en scoorde helaas vlak voor het einde de gelijkmaker (5-5).

Een terechte uitslag in deze spannende derby. Met een mannetje minder toch goed stand gehouden.