9 - 1

SDC '12 JO15-2

3e klasse 11

22 september 2018 12:00

In de bekercompetitie hebben onze jongens geleerd dat een 3-1 voorsprong bij rust gemakkelijk kan worden omgedraaid in een 3-4 winst voor de tegenstander (NEO JO15-4). In de overige twee bekerwedstrijden liet het JO15-2 team het niet meer zo ver komen en wisten ook in de tweede helft hun voorsprong vaak nog verder uit te breiden. Dit leidde zelfs bij een scheidsrechter tot medelijden voor de tegenstander en hij besloot toen om 5 á 6 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd al een eind aan de wedstrijd te maken.
Helaas voor ons wist NEO JO15-4 ook alle overige wedstrijden te winnen en waren wij uitgeschakeld in de beker.
Pluspunt voor ons: onze jongens konden mooi scherp beginnen aan de reguliere competitie en hadden weer wat extra ervaring opgedaan hoe om te gaan met een voorsprong.
Na eerst dus 3 bekerwedstrijden te hebben gespeeld,  begon vandaag de eerste wedstrijd in de 3e klasse 11. In een thuiswedstrijd moest het opgenomen worden tegen SDC’12 JO15-2. Over deze tegenstander was weinig bekend en de jongens begonnen dus onbevangen aan de wedstrijd.
De wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 9-1. In de tweede helft werden de meeste doelpunten gemaakt en ook de tegenstander kon vanuit een vrije trap de eretreffer nog binnenschieten.
Complimenten aan onze jongens die ook in de tweede helft door bleven gaan om het doelsaldo hoog te maken.
Met Basten, Niek en Benne erbij in ons team kan er wat meer gewisseld worden van positie. Op iedere linie kan er nu vrij eenvoudig worden geschoven hetgeen het spel ten goede komt.
Ook zie je dat ons team wat meer aan het voetballen komt, iets minder het kick and rush voetbal van vorig seizoen.
Op naar de volgende wedstrijd uit tegen avc Heracles JO15-2, ook een tegenstander die we nog niet kennen.