Eerste competitiewedstrijd helaas verloren met 6-4 uit bij Berghuizen MO11-1

6 - 4

ATC'65 MO11-1

1e klasse 1

22 september 2018 9:00

Om 9 uur fluit de scheidsrechtster voor de aftrap op het pupillenveld van Berghuizen. ATC had de bekerwedstrijd thuis met ruime cijfers gewonnen en Berghuizen is erop gebrand dit niet weer te laten gebeuren. Het veld is erg klein, te klein eigenlijk voor 8 tegen 8. ATC heeft hier veel moeite mee. Passes gaan uit of over de achterlijn en het was veel te druk. Er is te weinig ruimte om de bal mooi rond te spelen en daar moet ATC het juist van hebben met acties van de voorhoede speelsters. Het wordt echter vaak kluitjesvoetbal en daarin is ATC niet sterk. Het is dan ook Berghuizen dat op voorsprong komt. ATC komt niet lang daarna langszij door een prima goal van Ise na samenspel tussen Linn en Demi. Twee minuten daarna is het opnieuw Berghuizen dat scoort. ATC valt aan, maar komt niet door de muur van verdedigers en uit een counter is Berghuizen op dit veld zo aan de overkant, 2-1. Vier minuten later scoort Demi de gelijkmaker, 2-2. Kort voor rust brengt Berghuizen met een afstandsschot de stand op 3-2, tevens ruststand.
Na de rust hetzelfde beeld. ATC is voetballend de betere ploeg maar er is te weinig ruimte op het veld. Toch lukt het ATC de 3-3 te scoren met een afstandsschot van Linn. Berghuizen komt echter weer op voorsprong, 4-3.  ATC maakt 4 minuten later de 4-4.  Het is wel spannend. Berghuizen scoort dan nog twee keer en brengt de stand op 6-4. De meiden van ATC vechten voor de bal, coachen elkaar positief maar elke goed opgebouwde aanval wordt door twee grote speelsters achterin bij Berghuizen naar voren geschoten. ATC moet steeds weer opnieuw de bal veroveren en opbouwen. Het mag niet baten en de 6-4 achterstand kan niet weggewerkt. Helaas, de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse gaat verloren.  Achteraf had ATC het te kleine veld niet moeten accepteren en een veld met normale afmetingen moeten eisen; een slimme zet van Berghuizen die hen de winst oplevert.