Mooie gelijkwaardige wedstrijd van ATC JO10-2 tegen BWO JO10-1

4 - 4

BWO JO10-1

29 augustus 2018 18:00

Woensdag 29 augustus.

Vandaag spelen we thuis een oefenwedstrijd tegen BWO JO10-1, het team dat dit seizoen gecoacht worden door een bekende: Joost Pastoor, de trainer van ATC JO9-2 van vorig jaar. Afgelopen jaar hebben we drie wedstrijden verloren van het eerste van BWO, dus het beloofd een zware strijd te worden.

Ter versterking van de teambuilding en het creëren van de juiste mindset introduceert Joey een nieuwe yell: ‘Wie zijn wij: ATC! Wat gaan we doen: WINNEN!’

De yell was niet de enige vernieuwing van vandaag, we spelen ook voor het eerst in de formatie: 1-3-1.

We beginnen sterk aan de wedstrijd met een aantal mooie combinaties. Helaas scoort BWO het eerste doelpunt en staan we met 0-1 achter. Op de nieuwe positie van linksmidden scoort Glenn de gelijkmaker 1-1. Nog voor de eerste time-out komt BWO echter weer op voorsprong en wordt het 1-2.

In de tweede 12,5 minuut zijn we nog wel een aantal keer gevaarlijk, met onder andere een bal van Koen op de paal, maar komen we niet aan scoren toe. BWO doet dat wel en maakt er 1-3 van.

In de rust drinken de jongens wat water en wijzen we ze erop dat we wel vaker terug zijn gekomen vanuit een achterstand. We wisselen van helft en de derde 12,5 minuut zijn voor ATC. Na een geweldige assist van Gyan, weet Dorian met een volley de aansluitingstreffer te maken. Even later schiet Henrik Rinse via een been van de tegenstander de 3-3 binnen.

We voelen dat er een overwinning in zit, maar in het laatste kwart komt BWO toch weer op voorsprong 3-4. ATC blijft goed doorgaan en in de allerlaatste minuut scoort Henrik Rinse zijn tweede van vandaag 4-4. Na het laatste fluitsignaal wordt dit gelijkspel dan ook terecht als een overwinning gevierd!

Op naar aanstaande zaterdag! We spelen dan de eerste bekerwedstrijd tegen HVV Tubantia JO10-2. Onze jongens zijn er klaar voor!