48'
Jason Schwab (schot)

2e klasse 13

22 september 2018 9:30

Nadat we afgelopen woensdag zagen dat BWO van Achilles had gewonnen in hun laatste bekerwedstrijd zijn wij in de beker poule als eerste geeindigd en mogen we nog een ronde verder! Gefeliciteerd jongens, goed gedaan en verdiend!

Vandaag was het dan eindelijk zover, de start van de competitie. We mochten direct 'uitslapen' omdat we pas om half 10 de aftrap hadden bij Tubantia waar we tegen de JO10-3 moesten aantreden.

1e helft
We begonnen de wedstrijd voortvarend door direct al goed druk te zetten op de spelers van Tubantia. Dit resulteerde in de 2e minuut in een heel mooi schot van David van afstand. De bal krulde helaas tegen de lat. ATC bleef druk zetten en in de 5e minuut was het Gijs die de bal net voorlangs tikte.
In de 7e minuut was het dan eindelijk raak Syl rolde de bal naar David die de bal doortikte naar Jason die de bal tussen 2 verdedigers door bij Gijs wist te brengen. GOAL! prachtig doelpunt waarbij er heel erg goed gekeken en doorgepast werd. 0-1. In de 11e minuut was het Luuk die de keeper van Tubantia uitspeelde na een mooie assist van David. 0-2.

Direct na de aftrap was het Tubantia die onze keeper verschalkte en de stand op 1-2 bracht. Na deze goal waren onze jongens een beetje overrompeld en kwam Tubantia meer in hun spel. In de 13e minuut was het nog wel Luuk die de bal net voorlangs schoot maar was het Tubantia die in de 14e minuut de score gelijk trok. In de 22e minuut een pracht van een kans voor Jason die zijn schot op de paal uiteen zag spatten.

2e helft
Na een goede peptalk in de rust gingen de jongen weer met goede moed het veld op. We gingen verder waar we tot aan de 11e minuut meebezig waren en dat was richting het doel van Tubantia. In minuut 26 was het Jason die net naast schoot en bijna direct daarna was het Luuk die de bal op de keeper schoot, in de 27e minuut was leek het erop dat de keeper wederom in de weg stond maar de bal schoot onder hem door 2-3 door Gijs.

Direct na de aftrap werd de bal veroverd en was het Jason die de bal over schoot. Na de uitrap veroverde Jason de bal weer en dit afstandsschot werd door de keeper gepakt. In minuut 29 was het Luuk die net voorlangs schoot. Tubantia kwam er niet echt aan te pas. 30e minuut: Ferenc afstandsschot, geblokt door de keeper. 32e minuut: Luuk met een schot op de paal, 33e minuut: Luuk met een schot op de keeper en in de rebound schoot hij hem over het doel.

In de 34e minuut was het Tubantia die uitbrak en de bal in het zijnet schoot. In minuut 35 schoot Ference op doel en de keeper van Tubantia kon de bal niet wegkrijgen bij een inlopende Jason die de bal met zijn knie het doel intikte 2-4.  In de 36e minuut was het Luuk die scoorde door een blunder van de keeper. 2-5. De jongens hadden de smaak nog steeds goed te pakken want in de 37e minuut was het Ference met een hard schot op de paal en in de 38e minuut was daar de 2-6 door een intikker van Ference uit een vrije trap van Luuk. Met nog zo'n 10minuten te spelen kon je merken dat onze jongens wat moe begonnen te worden en de wedstrijd golfde meer op en neer.
In de 44e minuut was het Tubantia die kon scoren en de spanning weer wat liet strijgen 3-6.

In de 46e minuut was het Jason die de bal net naast kopte na een mooie voorzet van Luuk. In de 48e minuut kwam eindelijk de bevrijdende 3-7 op het scorebord door een hard schot van Jason. Op de valreep (50e minuut) maakte Syl nog een pracht van een redding op een inzet van Tubantia.

Ondanks dat het een heel eenzijdig verhaal lijkt moeten we Tubantia niet te kort doen. De wedstrijd was van begin tot eind heel erg spannend. Wel jammer dat we niet meer doelpunten wisten te scoren uit onze kansenregen.