ATC'65 JO15-2 - Zenderen Vooruit JO15-1 3-0

Zenderen Vooruit JO15-1

3e klasse 11

8 december 2018 12:00

Rik Roosjen

Zo maar een zaterdag in december, veel regen in de dagen voor de wedstrijd. Het was even onzeker of de wedstrijd thuis tegen Zenderen Vooruit JO15-1 wel door zou gaan. Alle wedstrijden op echt gras waren tot 12:00 uur al afgelast, maar gelukkig kon onze wedstrijd wel doorgaan.
Voorzien van nieuwe kleding betraden onze boys het veld, met dank aan de sponsoren Nemaco, Ankerslot en Parbédie.  Aan de kleding mocht het niet meer liggen. Echter de spanning was zichtbaar en hier en daar misschien ook voelbaar. Er moest vandaag gewonnen worden om kans te blijven maken op het kampioenschap.
Helaas kon Basten er niet bij zijn en zo moest er dus op het middenveld een gaatje worden gevuld. Jesse kwam zo in deze wedstrijd centraal op het middenveld te staan. Voor de rest werden de posities ingevuld zoals vaak bij eerdere wedstrijden.
In de eerste minuten van de wedstrijd was het wel duidelijk dat de spanning van invloed was op de wedstrijd. Het samenspel tussen de spelers was niet zoals we gewend waren.
Het veld was glad, hetgeen het spel ook vaak niet ten goede kwam. ATC’65 JO15-2 had wel het overwicht in de wedstrijd, maar Zenderen Vooruit JO15-1 bleef gevaarlijk in de counter (mede geholpen door de wind die zij een de eerste helft mee hadden). Hierdoor durfden onze verdedigers het niet aan om achter 1 op 1 te spelen en werd er ook op het middenveld niet echt druk gezet op de tegenstander.
Toch kregen we een paar goede kansen op de 1-0, we wisten echter steeds niet het doelpunt te maken. Dit duurde nog tot de 31e minuut. Benne kreeg toen een niet te missen kans en die miste hij dan ook niet. Zijn schot ging snoeihard in de linker hoek van het doel en de doelman van Zenderen Vooruit JO15-1 kon er niets meer aan redden.
De 1-0 nam iets druk van de ketel af bij onze jongens, we kwamen echter voor rust niet meer tot scoren. Zo gingen we met een 1-0 voorsprong de rust in en dat was op dat moment wel terecht.
Na de rust gingen onze jongens volop door in een poging om de voorsprong uit te breiden, nu met de wind in de rug. In de 43e minuut van de wedstrijd wist Mick de 2-0 te maken. Hierna ging het weer lopen bij ATC’65 JO15-2. De combinaties werden weer succesvol gemaakt. De ene was vaak nog mooier als de andere. Maar het leidde nog niet tot een doelpunt. Hiervoor moesten we nog lang wachten, maar toen deze werd gemaakt was het ook meteen een hele mooie. In de 69e minuut vond er een supermooie actie plaats, fraai combinatiespel tussen Tiebe en Roald maakte het voor Roald mogelijk om de 3-0 te maken. Echt een mooi doelpunt met prima combinatievoetbal vooraf.
Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo won ATC'65 JO15-2 met 3-0 van Zenderen Vooruit JO15-1.
Helaas ging de wedstrijd tussen NEO JO15-3 en Oranje Nassau JO15-2 niet door. Door onze overwinning namen we wel de koppositie over van Oranje Nassau JO15-2. In punten staan we gelijk met hun, maar ons doelsaldo is +69 en die van Oranje Nassau +54, en vandaar de eerste plaats voor ons team.
Komende zaterdag onze inhaalwedstrijd tegen NEO JO15-3. Bij een 0-1 winst van ATC’65 JO15-2 moet Oranje Nassau JO15-2 hun inhaalwedstrijd tegen NEO JO15-3 met 0-16 gaan winnen om nog kampioen te kunnen worden. Een uitslag die niet waarschijnlijk wordt geacht. Maar je weet het nooit…
Hopelijk kunnen onze jongens er nog één keer vol tegen aan gaan (zonder spanning) en dan zou het mogelijk moeten zijn om het kampioenschap in de 3e klasse 11 binnen te halen. Een makkie zal het zeker niet gaan worden, maar onmogelijk is het niet.
Jongens veel succes tegen NEO JO15-3!