0 - 14

ATC'65 JO15-2JM

3e klasse 11

1 december 2018 12:00

Na vorige week tegen (oud) koploper TVC’28 JO15-2G een prima wedstrijd te hebben gespeeld, mochten onze jongens vandaag aantreden in de uitwedstrijd tegen Fleringen JO15-1.
Op papier een gemakkelijke tegenstander tegen wie we ons puntentotaal en doelsaldo nog meer zouden moeten kunnen oppoetsen.
De wedstrijd werd begonnen met Thom op doel, Ferran, Niek, Mark en Marijn in de verdediging.
Op het middenveld Basten, Cas en Jesse. In de aanval Benne, Rob en Erben.
Roald, Mauro, Mick en Tiebe begonnen deze wedstrijd als wisselsspelers.
Meteen in de eerste minuut van de wedstrijd liet ATC’65 JO15-2 zien dat er hun veel aangelegen was om deze wedstrijd te gaan winnen, een schot van Rob op het doel van de tegenstander ging maar net links naast het doel.
Niet veel later probeerde Nick, met een schot van afstand, de doelman van Fleringen JO15-1 te verrassen. De kleine doelman wist met zijn voet de bal nog net over het doel te krijgen.
Even daarna een mooie actie over rechts, waarbij de bal voor het doel werd gebracht en vervolgens net naast het doel werd gekopt.
In de 5e minuut dachten we dan de 0-1 te gaan krijgen, Erben kwam alleen voor de doelman maar schoot de bal helaas op de kruising.
Drie minuten later viel dan toch de eerste treffer in de wedstrijd na een prima aanval over meerdere schijven. Cas schoot al glijdend de bal in rechterhoek van het doel binnen, 0-1 voor ATC’65 JO15-2.
In de 10e minuut een mooie voorzet van Erben en die prima werd afgemaakt door Rob. Hij nam de bal in een keer op de slof, 0-2.
Acht minuten later nog een schot van Jesse, de doelman van Fleringen JO15-1 wist redding te brengen.
Na 19 minuten spelen werden Cas, Jesse, Marijn en Rob gewisseld voor onze wisselspelers.
In de 21e minuut een prima aanval over links, de voorzet van Benne werd door Roald via een volley net naast het doel van Fleringen JO15-1 geschoten.
Even later nog een enorme kans voor Mick, zijn schot kwam echter tegen de doelman van Fleringen JO15-1. Deze doelman werd door onze jongens meerdere keren getest, echter hij wist vaak redding te brengen. Het leek wel of de doelman een magneet was, onze jongens schoten steeds tegen de doelman en ze wisten de hoeken van het doel niet te vinden.
In de 25e minuut schoot Tiebe nog maar eens op het doel van Fleringen JO15-1, zijn schot ging echter over het doel.
Na iets meer dan een half uur spelen schoot Mauro de bal tegen de onderkant van de lat, de bal kaatste helaas voor ons het veld weer in.
Niet veel later dan toch de 0-3. Mark brak prima door de verdediging van Fleringen JO15-1 en schoot zijn eerste van de wedstrijd binnen met een schot hoog in het dak van het doel.
Het was zijn verjaardagscadeautje voor zijn vader Rene die vandaag 40 jaar werd.
Een kleine minuut later lag de 0-4 er dan in, na een prima counter van Mauro maakte hij het zelf prima af.
Een minuut voor rust nog een kans voor Mick, zijn schot werd gestopt door de doelman.
Zo gingen onze jongens met een 0-4 voorsprong de rust in.
Tsja, qua kansen had het bij rust wel 0-8 kunnen en moeten zijn. En als onze verdediging niet goed had zitten opletten hadden we er misschien ook zomaar 1 of misschien wel 2 tegen kunnen krijgen.
Onze snelheid en dubbele dekking achterin voorkwamen tegentreffers.
Iets meer rust in het spel en wat meer druk op de tegenstander had misschien wat meer doelpunten opgeleverd.
Na de rust werden Benne, Ferran, Erben en Basten rust gegund, zij begonnen als wisselspelers.
Onze elftalleiders zetten na de rust onze joker in, Niek mocht (net als tegen MVV’29 JO15-2) op de rechtsbuiten positie de tweede helft beginnen. Roald nam de rol van Niek in de verdediging over.
En die meesterzet van Rene en Patrick leidde meteen in de 2e helft tot een doelpunt.
De toeschouwers waren nog niet eens allemaal terug van de koffie toen Niek in de 36e minuut de 0-5 binnen wist te schieten. Zijn snelheid was de tegenstander steeds weer te machtig.
Na een prima actie van links en dito voorzet wist Niek twee minuten later de 0-6 te maken.
Hierna volgde nog een mooie actie over links en het schot van Jesse belandde in de handen van de doelman van Fleringen JO15-1.
In de 42e minuut maakte Niek zijn derde doelpunt van de wedstrijd, de 0-7 was een feit en voor Niek een zuivere hattrick in 7 minuten tijd.
Nauwelijks 4 minuten later volgde er een prima counter over rechts, Niek legde de bal voor en Mick tikte de 0-8 binnen.
Qua doelpunten liep het nu dan wel beter, maar we bleven volop kansen missen.
Na 50 minuten spelen mochten we een hoekschop nemen aan de rechterzijde van het veld. De afvallende bal werd door Marijn opgevangen en hoog in de rechterkruising binnengeschoten. De 0-9 was een feit.
In de 51e minuut gaf Rob vanaf links een prima voorzet, de bal werd door Mick helaas net over het doel van de tegenstander gekopt.
Drie minuten later dan toch de dubbele cijfers op het scorebord. Jesse schoot, vanaf de linkerhoek 16 meter, de bal hoog in de rechterkruising van het doel, 0-10.
Een minuut later nog een prima kans voor Rob, de bal ging echter net rechts naast rechterpaal.
In de 56e minuut een prima aanval over rechts, Erben zette de bal voor en Mick aarzelde niet en nam de bal in één keer op de slof en schoot de bal in het doel, 0-11.
Vervolgens werd er weer gewisseld. Niek, Mark, Cas en Rob mochten hun rust gaan pakken.
Na 61 minuten spelen een mooie actie van Basten, na goed doorgaan kon het de bal op doel schieten de bal ging echter net naast.
Een minuut later probeerde Benne de doelman te verschalken met een hoge bal van buiten 16. De bal ging echter net over het doel.
In de 64e minuut volgde er nog een schot van Benne op het doel van de tegenstander, de bal ging echter net links langs linkerpaal.
Drie minuten later schoot Marijn, vanaf de rand strafschopgebied met een mooi geplaatst schot, de 0-12 binnen.
In de 68e minuut maakte Basten de 0-13. Na een prima actie wist hij een aantal spelers uit te spelen en schoot hij vervolgende de bal rechts in het doel.
Wat er vervolgens gebeurde leek geen C-team voetbal meer. Fleringen JO15-1 ging steeds meer op een kluitje voetbal om het onze jongens lastig te maken om nog te scoren.
Basten wist echter in de slotminuut toch nog zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren, 0-14.
Een mooie eindstand en de jongens hadden gedaan wat vooraf eigenlijk al werd verwacht, 3 punten behalen en een ruime score qua doelpunten.
Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Zenderen Vooruit JO15-1. Een tegenstander tegen wie we nog wat goed te maken hebben (hopelijk zien we dan wel wat minder kleuren in het veld….geel en rood kunnen dan hopelijk wel worden weggelaten door de scheidsrechter). Laten we gewoon weer gaan voor de 3 punten, dan komt het er tegen NEO JO15-3 op aan of we kampioen worden (ons doelsaldo is in ieder geval al een stuk beter dan onze directe concurrent Oranje Nassau JO15-2).