0 - 19

ATC'65 JO15-2JM

3e klasse 11

17 november 2018 13:00

Onder een temperatuurtje van een graadje of 8 en een lekker zonnetje (maar dan wel uit de wind, anders was het best wel fris) mochten onze jongens aantreden tegen MVV’29 JO15-2 in Harbrinkhoek. Kijkend naar de stand van MVV’29 JO15-2 in de competitie, laatste met geen enkel punt en een negatief doelsaldo van 64, zouden onze jongens een gemakkelijke wedstrijd tegemoet moeten gaan.
De tegenstander had 6 spelers die geblesseerd waren en die vandaag niet konden meespelen.
Als noodoplossing stond één van hun verdedigers vandaag op het doel als doelman.
Ons team moest alleen Mauro (weekendje weg) en Erben (geblesseerd) missen.
Na nog geen minuut spelen wist Mick ATC’65 JO15-2 al op een 0-1 voorsprong te zetten.
Niet veel later leek Rob de 0-2 aan te tekenen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar was het wel buitenspel? Rob kreeg de bal aangespeeld door een verdediger van MVV’29 JO15-2 (de assistent scheidsrechter kon het niet goed zien door de laagstaande zon).
In de 3e minuut een prima kans voor Cas, de doelman van MVV’29 JO15-2 wist redding te brengen.
Niet veel later belandde de bal net links naast het doel na een schot van afstand door Jesse.
Na 7 minuten spelen dan toch de 0-2 door Mark. Een afstandsschot van ca. 25 meter ging via de onderkant lat in het doel, de doelman had het nakijken bij deze carambool.
Twee minuten later ging een schot van Rob weer rakelings over het doel.
Vervolgens kregen we kans op kans, onder andere twee kopballen van Mick die net te zacht waren om het de doelman lastig te maken.
Na 17 minuten nog een kans voor Jesse, zijn schot ging via de handen van de doelman en de lat terug het veld in.
In de 22e minuut dan toch weer een doelpunt voor ATC’65 JO15-2. Basten wist met een 20 meter afstandsschot de doelman te verschalken 0-3.
Drie minuten later maakte Basten zijn tweede van de wedstrijd. In het 16 metergebied schoot hij de bal laag rechts in het doel 0-4.
Vervolgens ging het weer even snel. In de 26e minuut maakte Cas de 0-5 nadat hij de bal van Benne kreeg toegespeeld na een slimme en snelle inworp (tsja bij een inworp kun je niet buitenspel staan..).
Na 28 minuten spelen maakte Basten zijn derde doelpunt na een prima actie en dito trap in de 16 meter, 0-6.
Vervolgens werd er tot de rust niet meer gescoord en gingen onze jongens met een 0-6 voorsprong rusten. Iets meer letten op de buitenspelval en iets meer rust in het spel zou een grotere voorsprong hebben gegeven, maar onze jongens wilden zo graag scoren en combinatievoetbal spelen dat dit hun zelf in de weg stond.

In de tweede helft gingen ze net zo door als ze in de eerste helft waren geëindigd. Veel kansen, weinig doelpunten.
Maar dan in de 42e minuut ging het weer lopen, Benne zette vanaf links de bal prima voor en wist Roald te bereiken die vervolgens de 0-7 binnen schoot.
Een minuut later schoot Roald nog een keer in het rechterzijnet.
In de 44e minuut werd wederom een doelpunt van ATC’65 afgekeurd wegens buitenspel, maar ook hier weer de vraag was het wel buitenspel? Onze doelpuntmaker stond op moment van spelen duidelijk achter de laatste verdediger van MVV’29 JO15-2….
Na 45 minuten spelen maakte Rob dan toch de 0-8 en liet de assistent scheidsrechter even duidelijk weten dat dit doelpunt wel telde.
Hierna volgenden nog mooie acties van Benne en Niek.
Zo af en toe werden onze verdedigers ook op de proef gesteld, MVV’29 JO15-2 wilde toch ook graag nog een eretreffer maken.
Maar Thom, Mark, Roald en Ferran wisten deze sporadische aanvallen van MVV’29 JO15-2 in de kiem te smoren.
Het middenveld van ATC’65 JO15-2  met spelers als Cas, Tiebe, Marijn en Basten kon vaak aansluiten bij de aanvallers om nog meer druk te zetten op het doel van MVV’29 JO15-2.
Na 12 minuten spelen in de 2e helft maakte Niek (nu als rechtsbuiten) de 0-9 na een prima actie over rechts.
Nauwelijks een minuut later wist Niek de bal vanaf rechts prima voor te zetten op Benne.
De kopbal van Benne werd onschadelijk gemaakt door de doelman.
Na 50 minuten spelen mocht Niek vrij doorlopen naar het doel van MVV’29 JO15-2 en kon de dubbele cijfers op het scorebord brengen met een strak schot rechtsonder in het doel, 0-10.
Vervolgens ging het weer erg snel.
In de 51e minuut de 0-11, een mooi schot binnen de 16 meter van Rob.
Vier minuten later de 0-12, de derde van Niek, zijn schot ging via de paal in het doel van MVV’29 JO15-2.
In de 56e minuut de 0-13, een goede actie van Marijn waarbij hij zelf vervolgens doeltreffend wist af te ronden.
In de 57e minuut een fout in de verdediging van MVV’29 JO15-2 gaf Niek de mogelijkheid om ook zijn 4e binnen te schieten, hetgeen hij dan ook niet na liet, 0-14.
Nog geen 2 minuten later een fraai schot van Rob in de rechter kruising van het doel van
MVV’29 JO15-2, 0-15 (ook voor Rob was dit het 3e doelpunt in de wedstrijd).
Hierna nog 2 kansen voor Mick en Basten, beide schoten de bal hard in de handen van de doelman.
In de 61e minuut maakte Niek zijn vijfde in de wedstrijd, 0-16.
Nadat Mick nog een kans had gemist wist hij in de 63e minuut met een schot hoog in het dak van het doel van MVV’29 JO15-2 de 0-17 te maken.
Een minuut later mocht Mick ook zijn 3e doelpunt maken na een prima bal van rechts door Niek, 0-18.
Vervolgens schoot Basten nog een keer flink hard in de handen van de doelman.
Hierna wist Mark in de 67e minuut (na een assist van onze doelman Thom, hij gooide de bal op Mark) vrij door de verdediging te lopen van MVV’29 JO15-2 (het leek wel of ze allemaal voor hem aan de kant gingen) en de 0-19 te maken.
Met nog 2 minuten te spelen maakte Niek zijn 6e doelpunt van de wedstrijd na een prima actie over links van Ferran, 0-20.
Zo eindigde de wedstrijd zoals door veel spelers van ATC’65 JO15-2 vooraf al met veel bravoure was aangegeven in een 0-20 overwinning. Zeker in het 2e deel van de tweede helft werd er meer gelet op de buitenspelval van MVV’29 JO15-2 en konden we goed afronden.
Drie punten in de pocket en goed gewerkt aan het verbeteren van het doelsaldo. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen TVC’28 JO15-2G.
Deze tegenstander heeft net zoals ons één wedstrijd verloren, maar speelt volgende week al weer haar 9e wedstrijd in de competitie. Wij lopen nog drie wedstrijden achter op hun en hebben 9 punten achterstand op TVC’28 JO15-2G. Bij winst op TVC’28 JO15-2G doen we goede zaken op de ranglijst.
Laten we volgende week zo beginnen als we vandaag eindigden, dan komt het vast goed.