ATC'65 JO15-2JM

3e klasse 11

13 oktober 2018 11:15

Onbekend

Vandaag was het de kraker tegen Quick ’20 JO15-4. Onze jongens hebben de eerste 3 competitiewedstrijden met twee vingers in de neus (of waren het nu 30 vingers in 15 neuzen?) gewonnen. In deze wedstrijd konden we een gaatje slaan en deze wedstrijd kan wel eens beslissend zijn voor een mogelijk kampioenschap in de 3e klasse 11 (ook Oranje Nassau JO15-2 en TVC ’28 JO15-2G behoren nog tot de kanshebbers).  Quick ’20 JO15-4 had haar eerste 2 wedstrijden ook gewonnen en wel met ruime cijfers (21-0 tegen Fleringen JO15-1 en uit met 2-4 gewonnen van NEO JO15-3).
Ook deze dag weer een lekker zonnetje en mooie buiten temperatuur (al was het op het kunstgras toch misschien wel iets te warm).
De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor Quick ’20. Onze jongens moesten even wennen aan het feit dat deze tegenstander fysiek net zo sterk was als hun. Quick ’20 JO15-4 wist met goed combinatie spel het ons team lastig te maken.
In de 7e minuut viel de 1-0 voor Quick ’20 JO15-4. Goed spel van Quick ’20 JO15-4 bracht verwarring in onze verdediging en een speler van Quick ’20 JO15-4 kon zo midden door onze verdediging met de bal richting ons doel lopen en de 1-0 maken.
Als onze jongens nog niet wakker waren, dan waren ze het nu wel.
Even kort wat gemor achter in de verdediging, maar al snel werd de blik weer naar voren gericht.
Na tien minuten spelen kreeg ATC’65 JO15-2 een hoekschop. De bal werd goed voor het doel gebracht en Mick kopte de bal net rechts naast het doel. ATC’65 JO15-2 wist vervolgens meer druk op het spel van Quick ’20 JO15-4 te zetten. En zo kwamen er kansen aan weerszijden.
In de 12e minuut min kreeg de rechtsbuiten van Quick ’20 JO15-4 een kans om te scoren, hij liep van rechts richting ons doel. Thom verkleinde zijn doel prima en het schot van de speler van Quick ’20 JO15-4 ging gelukkig voor ons rechts naast het doel.
Halverwege de eerste helft werd in één keer één derde van ons team gewisseld, 4 verse spelers gingen het veld in. Direct na deze wissels volgde er een enorme kans voor ATC’65 JO15-2, helaas kregen ze de bal er niet in. Even later een vrije trap van ATC’65 JO15-2 op een meter of 25 van het doel van Quick ’20 JO15-4. Niek ging achter de bal staan en zijn harde geplaatste schot weer door de doelman van Quick ’20 JO15-4 losgelaten. Onze aanvallers reageerden echter niet snel genoeg om de bal achter de doelman in het doel te schieten, jammer.
In de 21e minuut volgde een snelle counter over rechts, Rob schoot de bal net links voorlangs het doel. Twee minuten later een schot van Benne een kleine 25 meter voor het doel, helaas ging de bal  over het doel. Het spel van ATC’65 JO15-2 werd steeds beter en dreigender.
In de 25e minuut dan toch de (op dat moment) verdiende 1-1. Mauro wist de bal prima binnen te koppen na een goede voorzet van rechts door Erben.
Nog geen 3 minuten later volgde de 1-2. Een echt hele hoge bal van Erben van rechts voorgezet werd door de doelman van Quick ’20 JO15-4 in eigen doel gewerkt. Was de zon hier een spelbreker voor de doelman? Het zou zo maar eens kunnen.
Kort voor de rust (33e  minuut) viel de 1-3. Van net buiten het strafschopgebied wist Rob de bal met een geplaatst schot in de linkeronderhoek van het doel van de tegenstander te schieten. Zo gingen onze jongens met een lekker gevoel de rust in.
Aan het begin van de tweede helft werden weer 4 jongens van ATC’65 JO15-2 gewisseld.
Quick ’20 JO15-4 begon sterk aan de tweede helft. Ze zetten ons team weer aardig onder druk.
In de 39e minuut bracht Quick ’20 JO15-4 de spanning in de wedstrijd terug door de 2-3 te maken. Maar was het geen buitenspel? De maker van het doelpunt van Quick ’20 JO15-2 stond op het moment van spelen van de bal ca. 1,5 meter buitenspel….
Even weer een domper voor onze jongens, maar ze bleven voetballen.
In de 46e minuut was er nog een enorme kans na goed combineren. De bal ging echter naast het doel.  Vervolgens kregen we de ene kans na de andere kans op de 2-4:
51e minuut een enorme kans, Rob alleen voor de doelman maar hij schoot over.
52e minuut een bal op de paal na een schot van Rob.
Ja Rob, na je eerste wilde het even niet meer lukken…
Na de kansen voor ATC’65 JO15-4 nog een kans voor Quick ’20 JO15-2, maar wederom wist onze doelman een tegendoelpunt te voorkomen.
Maar ja als je de kansen zelf niet benut, dan doet de tegenstander dat dan vaak wel. Ook zo in deze wedstrijd.
In de 54e minuut wist Quick ’20 JO15-4 de 3-3 binnen te schieten. Zouden we dan toch nog…….??
Na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Beide teams bleven vechten voor de overwinning.
Een minuut na de tegentreffer nog een kop kans voor Mauro. Zijn kopbal landde echter net naast het doel van de tegenstander.
Mick ging nog een keer in het strafschopgebied naar de grond, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven.
En toen je het dan eigenlijk niet meer verwachtte kwam Cas als een duveltje uit het doosje. Zijn schot vanaf randje 16 ging langs iedereen heen en belandde achter de doelman van Quick ’20 JO15-4 in het doel, 3-4 voor ATC’65 JO15-2.
Na nog een tweetal spannende blessuretijd minuten floot de scheidsrechter voor het laatst in deze wedstrijd en konden we weer drie punten bijschrijven.
De complimenten aan het gehele team, in de gehele wedstrijd werd er continu gestreden om de bal en werd er regelmatig goed gevoetbald. Eindelijk weer eens een wedstrijd vol met spanning en sensatie, dat is wel weer eens wat anders dan met 9-1, 0-8 en 11-0 winnen.
Volgende week zaterdag begint de herfstvakantie en is er geen voetbal, een week later mogen we aantreden tegen NEO JO15-3. Dan kunnen we hopelijk iets recht zetten, na het verlies in de beker tegen NEO JO15-4.
En bij eventuele winst zetten weer een stap in de goede richting, wie weet waar het deze competitie gaat eindigen….