TVC '28 JO15-2

3e klasse 11

24 november 2018 12:15

Anthony Koetsier

Vandaag de wedstrijd tegen TVC’28 JO15-2G. Zoals eerder al gemeld speelt dit team met enige regelmaat met JO17 spelers. Hierdoor ontstonden er op het oog vreemde resultaten in hun wedstrijden, tot op vandaag werd er door TVC’28 JO15-2G maar één wedstrijd verloren (tegen KOSC JO15-2) en werd er 7 keer door hun gewonnen.
Ook wij hadden tot vandaag nog maar één wedstrijd verloren (tegen Oranje Nassau JO15-2).  Verder heeft Oranje Nassau JO15-2 ook nog maar één wedstrijd verloren (tegen TVC’28 JO15-2G)
De wedstrijd vandaag was dus voor beide teams (en eigenlijk voor 3 teams) van belang in de strijd voor het kampioenschap. Het was behoorlijk fris vandaag en de vele toeschouwers langs de kant moesten een flinke kou trotseren.
We begonnen de wedstrijd met Mauro, Tiebe, Mick en Roald als reserve. Thom stond zoals altijd op doel, Ferran, Niek, Marijn en Mark in de verdediging, Basten, Cas en Jesse op het middenveld, in de aanval Benne, Rob en Erben. TVC’28 JO15-2G speelde vandaag met één JO17 speler en veel eerste jaars JO15 spelers.
Onder de leiding van Anthony Koetsier (die weer een prima wedstrijd floot) werd er om 12:15 uur afgetrapt.
Onze jongens zetten vanaf het begin de tegenstander meteen onder druk. Bij balverlies werd de tegenstander direct vastgezet en zo kwamen de spelers en speelster van TVC’28 JO15-2G niet tot echt goed voetbal.
In die eerste minuten werd het al direct duidelijk dat onze jongens er alles aan gelegen was om vandaag met de 3 punten van het veld te stappen.
In de 8e minuut wist Erben, na een prima bal door het midden de diepte ingestuurd, de 1-0 voor ATC’65 JO15-2 binnen te schieten.
Een snelle omschakeling van verdediging naar aanval betaalde zich hier uit.
Nauwelijks bekomen van de 1-0 maakte Erben in de 11e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Na een prima actie over rechts schoot hij de bal achter de doelman van TVC’28 JO15-2G, de 2-0 was een feit.
TVC’28 JO15-2G wist weinig raad met onze snelle aanvallers, links rechts en door het midden gingen onze spelers hun voorbij.
Halverwege de eerste helft werden Cas en Jesse gewisseld, Mauro en Tiebe kwamen voor hen in het veld. Een minuut later werden Rob en Marijn gewisseld, voor hen kwamen Mick en Roald in het veld
In de 22e minuut werd duidelijk dat de trainers een goede hand hadden in het wisselen, Mauro maakte met een mooi afstandsschot rechtsboven in de kruising van het doel de 3-0 voor ATC’65 JO15-2.
Een kleine 6 minuten later mocht ons team een hoekschop nemen aan de rechterzijde van het veld. De bal werd hoog voorgezet op het doel, de doelman van TVC’28 JO15-2G wist de bal niet te pakken en via een scrimmage voor het doel wist Mauro met een slim hakballetje de 4-0 te maken (goh wat ging die bal tergend langzaam over de doellijn, maar hij ging er echt wel overheen).
TVC’28 JO15-2G kreeg nauwelijks een kans en als ze al over de middellijn kwamen werd dit vakkundig onschadelijk gemaakt door onze verdedigers en middenvelders. Onze doelman Thom had vandaag weinig te doen (en dat met die kou…).
In de resterende minuten van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Zo ging ons team met een 4-0 voorsprong de rust in. Natuurlijk weer de vraag zouden ze die voorsprong in de 2e helft vast kunnen houden?

Ons team begon de tweede helft met Benne, Basten, Ferran en Erben als wissels.
In de 38e minuut was er een grote kans voor Mick, hij schoot de bal echter recht in de handen van de doelman van TVC’28 JO15-2G.
Zes minuten later ook nog een prima kans voor Rob, ook hij wist echter de doelman van TVC’28 JO15-2G niet te passeren. Het schot van Rob werd door de doelman prima onschadelijk gemaakt.
In de 46e minuut een snelle slalom van Marijn door de verdediging van TVC’28 JO15-2G, ook zijn schot werd door de doelman gepareerd.
Maar een minuut later was het dan toch weer raak voor ATC’65 JO15-2. Mick mocht de 5-0 een meter voor de doellijn binnen tikken (na goed werk van zijn team) en deed dat dan ook.
In de 50e minuut nog een afstandsschot van Marijn, het schot ging net links naast doel.
Even later schoot Cas van dichtbij de 6-0 binnen.
Onze jongens lieten zien dat ze in een tweede helft de wedstrijd ook kunnen blijven controleren!
In de 53e minuut volgden er nog een viertal wissels. Mick, Mark, Tiebe en Jesse gingen van het veld, Benne, Basten, Ferran en Erben kwamen er weer in.
Een minuut na de wissels schoot Rob de bal nog snoeihard op de linkerpaal, direct daarna kopte Cas  de bal nog net links naast het doel.
In de 57e minuut werd Rob nog gewisseld voor Mick en 8 minuten later Tiebe voor Roald, maar er werden geen doelpunten meer gemaakt.
De wedstrijd eindigde zo in een verdiende 6-0 overwinning voor ons team.
Het doelsaldo werd hierdoor nog positiever voor ons team, nu +52 (of eigenlijk +53)
Met nog drie wedstrijden voor ons team te gaan, zou het zo maar eens kunnen dat het doelsaldo in deze competitie beslissend wordt voor het kampioenschap.
Volgende week de uitwedstrijd tegen Fleringen JO15-1. De week er op de thuiswedstrijd tegen Zenderen Vooruit JO15-1 en de week daarna de uitwedstrijd tegen NEO JO15-3.
Als onze jongens zo blijven voetballen als vandaag tegen TVC’28 JO15-2G zit er mogelijk nog wat moois in het vat, we gaan het de komende weken zien wat het gaat brengen.