Goede les: Scherp zijn vanaf de eerste minuut

5 - 3

ATC'65 JO10-2

1e klasse 7

6 oktober 2018 9:45

Uit tegen Bon-Boys JO10-2 staat op het programma. Een tegenstander te vergelijken met ons team op basis van eerder gespeelde wedstrijden en aan de doelpunten dit seizoen.

De eerste twee kwarten kwam ATC niet in zijn spel en het echte fanatisme ontbrak. Kansen kwamen er wel, maar de bal ging er niet in. De tegenstander was feller op de bal, creëerden kansen vanuit stilstaande situaties en scoorden hier dan ook twee keer uit. De spelbegeleider van Bon-Boys hielt het thuisteam ook op voorsprong door discutabele beslissingen te nemen. Het is de KNVB ‘week van de scheidsrechter’ waarbij waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Maar de partijdige besluiten van deze begeleider hadden deels te maken dat we niet goed in ons spel kwamen en snel een tegendoelpunt konden maken.  Waar we de afgelopen wedstrijden wel in een goede flow zaten, kregen we het tot nu niet voor elkaar. Na 25 minuten spelen stond het 4-0 voor Bon-Boys.

Wat langer rust, herstellen van de stand en positieve terugkoppeling over de tactiek, samen strak verdedigen en hoe we kunnen opbouwen naar een doelpunt. Vanuit de derde kwart kregen we grip op de tegenstander, we begonnen beter naar elkaar over en weer te spelen en er kwamen goede kansen. De derde kwart toonden we veerkracht door als team te voetballen en samen te spelen. Met een goed schot van Dorian kwamen we op de eerste goal. 4-1. We begonnen nu echt te voetballen. Vlak erna schoot Pepijn weergaloos op goal en kwamen we op 4–2. JO10-2 kreeg weer het gevoel dat ze grip kregen op de wedstrijd en zetten Bon-Boys goed onder druk. De hoofdjes stonden weer goed en er kwam nieuwe energie in het team. Met een goede opbouw kwamen we op 4-3 dankzij een super doelpunt van Dorian. Fantastisch! We hadden weer het gevoel dat we konden winnen.

Even rust en we begonnen aan ons laatste kwart, waar we de wedstrijd naar ons toe wilden trekken. Het voelde als een finale, alles of niets en dit kwam niet ten goede van de opbouw en samenspel die we een kwart ervoor wel lieten zien. Er kwamen kansen van ons maar tot scoren kwamen we niet. Bon-Boys maakte nog wel een doelpunt waardoor de wedstrijd op 5-3 eindigde. We kunnen terug kijken op een wedstrijd die we ook hadden kunnen winnen. Maar het zat er niet in. Leren van vandaag en op naar volgende week want dan staat Losser JO10-2 op het programma.