JO10-2 ging vol voor de winst en de tegenstander kwam niet vooruit.

Avanti W. JO10-2

1e klasse 7

24 november 2018 8:30

Onbekend

Lucky number 13! Zaterdag 24 november staat de wedstrijd tegen Avanti JO10-1 op het programma. JO10-2 is de laatste weken sterk aan het ontwikkelen en aan het groeien, wat terug te zien is in de afgelopen wedstrijden. Deze weg vooruit proberen we vast te houden tegen Avanti. Vandaag hebben we een gastcoach, want trainer Mart staat samen met Bart lang de lijn om de jongens te coachen. De warming-up werd geleid door Mart en de jongens zaten er lekker in. Iedereen was geconcentreerd bezig. Dit belooft wat goeds voor de wedstrijd. De opstelling werd verzorgd door Bart en met de yell ingezet door aanvoerder Glenn van “wie zijn wij? ATC! Wat gaan we doen WINNEN” begonnen het team aan de wedstrijd. We begonnen sterk aan het 1e kwart en het was de Koen en Pepijn show op het gebied van doelpunten maken. Vrij snel kwamen we op 1-0 dankzij een doelpunt van Pepijn uit een assist van Koen. Wat Pepijn kan, kan ik ook dacht Koen en hij scoorde de 2-0 en vervolgens ook de 3-0. Als afsluiter voor de eerste kwart scoorde Pepijn de 4-0. Time-out, paar aanwijzingen van M&B en de jongens starten aan het 2e kwart. Het 5e doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Dorian en uit een strakke assist van Ruben scoorde Pepijn de 6-0. ATC JO10-2 krijgt de wedstrijd volledig onder controle en voordat we de rust in gaan scoort Dorian de 7-0. Even wat meer tijd om bij te komen van het goede spel en de vele doelpunten. Gyan merkt op dat hij nog geen doelpunten tegen heeft gehad vandaag en wilt dit graag zo houden. Mooie doelstelling om het team mee te geven. De 0 houden! Het 3e kwart gaat van start en dankzij goed voetbal weet Avanti niet vooruit te komen en zien geen kans om in het spel te komen. JO10-2 zet flink druk op Avanti waardoor we vaak de bal wisten te veroveren en de druk erop konden houden. Dit had ook resultaat in dit gedeelte van de wedstrijd want Pepijn maakte na een assist van Tygo de 8-0, Koen scoorde de 9-0 uit een assist van Ruben en de 10e goal komt op naam van Dorian die uit een assist van Koen wist te scoren. Netjes jongen, 3 kwarten erop zitten en 10 doelpunten gemaakt. We zijn aan zeg maar! Mart deed voor het 4e en daarmee laatste kwart de opstelling en zette Glenn in de spits en Dorian achterin. Ook in deze kwart begonnen we agressief en zetten de Avanti direct onder druk. Uit een assist van Glenn weet Tygo de 11-0 te scoren. De jongens voetballen goed door ondanks de ruime voorsprong en uit een pass van Dorian weet Glenn de 12-0 te scoren. Ter afsluiting schiet Pepijn de 13e goal van de wedstrijd erin. Yes! We hebben ook de 0 weten te houden en daar is Gyan heel erg blij mee. JO10-2 hebben een goede wedstrijd gespeeld, wisten de tegenstander onder druk te houden en daaruit veel te kunnen scoren. Dit is goed voor de motivatie en zelfvertrouwen voor de jongens. Er komen nog drie wedstrijden eraan waarvan 2 op papier pittige tegenstanders waarbij we alle motivatie, zelfvertrouwen en scoren vermogen nodig hebben. Om af te sluiten met de moeder van alle voetbal clichés: “iedere wedstrijd is nu een finale en we spelen nog 3 finales” Op naar een knallende afsluiting van al een waanzinnig mooi seizoen van de jongens.