Onbekend (schot)

1e klasse 7

8 december 2018 8:30

Zaterdag 8 december
Het is nog vroeg en koud, maar alle jongens zijn er want er staat een zware wedstrijd op het programma. We spelen tegen BWO JO10-1, de nummer 1 van de competitie die tot nu toe alle wedstrijden nog heeft gewonnen.
Zelf staan we derde en kunnen BWO helaas niet meer inhalen, maar we zijn er wel op gebrand om tegen het team van Joost een goed resultaat neer te zetten.
In kleedkamer houden de coaches de tactische aanwijzingen beperkt. Wel wordt er gevraagd om dezelfde inzet als in de bekerwedstrijd tegen ATC JO10-1.
Na een wat onrustige warming up, kan de wedstrijd beginnen. De jongens beginnen fel en zetten gelijk druk. Dit resulteert al snel in het eerste doelpunt van Ruben (1-0). BWO is gewaarschuwd en helaas weten ze snel weer op gelijke hoogte te komen (1-1). ATC blijft goed voetballen en komt via Dorian weer op voorsprong (2-1). Nog in de feestvreugde van het doelpunt, scoort BWO de 2-2. Het spel blijft van hoog niveau en dit keer is het Pepijn die tegen zijn oude club scoort (3-2). Vlak voor de eerste time-out scoort BWO toch nog de gelijkmaker (3-3).
In het 2e kwart zien we wederom een mooie strijd en komt ATC weer voor te staan. Koen schiet hard binnen vanuit een vrije trap (4-3). Maar je raadt het al, BWO komt weer langszij (4-4). Met deze stand gaan we de rust in.
In het 3e kwart blijft ATC doorgaan en zijn we BWO de baas. Koen maakt de 5-4 en dit maal houden we de voorsprong vast en proberen de voorsprong verder uit te breiden. Dit lukt helaas niet, maar in de laatste time-out staan we wel voor tegen de ongeslagen kampioen. Iedereen voelt aan dat de overwinning erin zit.
Ook in de laatste 12,5 minuut zijn we de sterkste met kansen op de 6-4. BWO weet echter te scoren (5-5), maar vlak daarna zet Tygo ons weer op voorsprong (6-5). We blijven drukzetten en BWO lijkt geklopt. Met nog 4 minuten op de klok krijgt BWO een vrije trap. De bal vliegt erin (6-6). Verbijsterd van deze gelijkmaker dwarrelt een afstandschot van BWO er ook nog in (6-7). De jongens proberen de verdiende gelijkmaker nog wel te scoren, maar dat lukt helaas niet.
Na wat traantjes moeten we concluderen dat we de mooiste wedstrijd van het seizoen hebben verloren, maar we hebben wel genoten en zijn trots op onze jongens!