44'
... (afstandschot)

2e klasse 13

13 oktober 2018 8:30

Vandaag moesten we om half 9 aftrappen tegen De Esch JO10-2. Net als wij was onze tegenstander ook al ruim voor de aftrap op het veld om warm te draaien. Gezien de manier waarop De Esch bezig was met de voorbereiding  op de wedstrijd beloofde het een mooie pot voetbal te worden.

En een mooie pot werd het tussen 2 teams die niet voor elkaar onderdeden en er 110% voor gingen. Echt een slijtage slag! mede ook doordat David geblesseerd aan de wedstrijd begon en hij al vroeg gewisseld moest worden.

Stipt om half 9 werd er afgetrapt en de bedoeling van beide teams was meteen duidelijk. Er werd in balbezit direct goed druk gezet door beide kanten. Onze jongens hadden hier in het begin moeite mee wat in de 5e minuut resulteerde in een tegengoal 0-1. Langzamerhand begonnen onze jongens meer druk uit te oefenen op De Esch waardoor het spelbeeld begon te kantelen. In de 8e minuut kwam er een verre uittrap van onze keeper Syl op Jason die de bal met een mooi schot kon inschieten 1-1.  Onze Luuk had het vandaag op zijn heupen en had 2 pracht van een kansen maar helaas op de paal (zal ook eens niet ;)) en een vlak voor langs.

In de 10e minuut was het Gijs die met een pracht van een afstandsschot ons de voorsprong bracht 2-1. Het spel bleef op en neer golven en in de 19e minuut was het Luuk die op aangeven van Nout de score naar 3-1 bracht. In de resterende minuten van de eerste helft werd er niet meer gescoord maar kopte Jason net over op een prefecte voorzet van Luuk en stapte Nout op zijn brommer om de bal van een doorgebroken speler van De Esch te onderscheppen.

2e Helft

In de 27e minuut was het weer Syl die met een super uittrap een assist leverde. Dit keer kwam de bal bij Luuk terecht die de bal als een kanonskogel in het net deed belanden. Ook in de 2e helft ging het spel op en neer waarbij er erg goed verdedigd werd door Nout en Gijs. De Esch kreeg wat meer grip op de wedstrijd en in de 34e minuut resulteerde dat in een fraaie intikker na een goede voorzet. In de 35e minuut was het Luuk die maar weer is op de lat schoot, wat een van zijn favoriete hobbies lijkt te zijn ;)

In de 38e minuut maakt Luuk met een individuele actie toch wel weer het mooiste doelpunt van de wedstrijd wat meteen ook het kantelpunt bleek te zijn. Luuk pikte de bal op aan de rechterkant en wipte de bal over zijn tegenstander heen en vlak voordat de bal de grond raakte haalde hij van afstand verwoestend uit 5-2! Dit resulteerd in een daverend applaus en complimenten van zowel de eigen supporters als die van de tegenstander.

Het verzet bij De Esch leek gebroken want in een paar minuten tijd liepen we uit naar 8-2. 41e minuut was het Jason met een knal van afstand, 42e minuut Ferenc op aangeven van Luuk, 43e minuut was het Luuk op aangeven van Ferenc. Na ons laatste doelpunt kon je merken dat de jongens na al het harde werken vermoeid begonnen te raken. De Esch scoorde kort achter elkaar wat de stand op 8-4 bracht. Met nog 5 minuten op de klok werd het toch nog heel spannend. Maar door wat laatste krachtinspanningen werd er niet meer gescoord.

Wederom complimenten aan onze jongens. Door het harde werken, goede positie en samenspel een verdiende overwinning binnen gesleept!