Jason Schwab (afstandschot)
48'

2e klasse 13

29 september 2018 10:00

Op deze toch wel mooi ochtend mochten wij om 10.00 uur aantreden tegen de jongens en meisje van AJC'96 JO10-1.

De wedstrijd begon direct vol vuurwerk waarbij onze jonges direct na de aftrap de bal al wisten af te pakken. Luuk stoomde op richting het doel en met een goed schot van afstand stond het in de 1e minuut al 1-0 voor ons.  Na de aftrap werd de bal alweer opgepikt en na mooi samenspel was het Ferenc die kon aanleggen maar net voorlangs schoot. Bijna direct daarna was het Gijs die de bal via de keeper kon intikken. 2-0 in de 2e minuut.

De jongens hadden de smaak goed te pakken en in de minuten die volgden waren het Gijs,Luuk en Ference die met afstandsschoten probeerden de keeper van AJC te verschalken. In de 7e minuut was het weer Gijs die de 3-0 maakte. AJC kwam er eigelijk niet aan te pas omdat onze jongens heel goed op hun positie bleven lopen en de bal het werk lieten doen. Dit resulteerde in een aantal zeer goede kansen die het noemen waard zijn.

In de 9e minuut was het Jason die net over de lat heen schoot vanaf afstand.
In de 11e minuut was het Luuk die de bal op de lat schoot.
In de 12e minuut werd de bal in het zijnet geschoten door Luuk.
In de 13e minuut was het Gijs die de paal raakte en in de rebound daarna was het de keeper van AJC die het schot van Luuk in de weg stond.

Min of meer uit het niets wist AJC eruit te komen en in de 14e minuut maakten zij 3-1. In de 17e minuut was het weer de beurt aan ATC waarbij Jason werd aangepeeld door Ferenc en met een geplaatst schot de 4-1 erin schoot. AJC kwam in de 18e minuut bij ons doel  4-2 met een intikker.
Onze jongens gingen in het laatste stuk van de 1e helft vrolijk verder waar ze gebleven waren met een aantal zeer goede kansen die helaas er niet ingingen. Op slag van rust in de 25e minuut was het Luuk die op aangeven van Jason de 5-2 maakte.

2e helft

In de 28e minuut gaf Gijs een mooi voorzet van de zijkant op het hoofd van Jason die de bal op de paal kopte. Kort daarop waren het Jason en Gijs die uitbraken waarbij Gijs een goede assist op Jason kon geven die alleen op de keeper afging en de bal beheerst langs de keeper in het doel tikte 30e minuut 6-2! In de 32e minuut was het weer Jason die op aangeven van Ferenc deze keer de 7-2 intikte. In de 33e minuut was het Gijs die met een goed schot de 8-2 erin schoot en in de 34e minuut was het Jason die de 9-2 maakte.

In minuut 35 was het even zweten want we kregen de bal maar niet weg maar het was uiteindelijl onze stofzuiger Nout die de bal weg wist te werken.
In de 38e minuut werd een schot van afstand door Syl geblokt maar helaas rolde hij aan de verkeerde kant van de paal het doel in. 9-3.
In de 39e minuut was het wederom Jason die op aangeven van Gijs de van afstand erin schoot 10-3.

Vanuit een strakke voorzet van Luuk werd in de 40e minuut de bal net naast gekopt door Jason.  In minuut 45 was het de keeper van AJC die een bal heel mooi uit zijn doel hield op een hard schot van Gijs. Kort daarop was het Ferenc die aan de linker kant kwam opstomen en hard vanaf de zijkant de bal in de lange hoek schoot 11-3.

Onze laatste 2 doelpunten waren toch echt wel de pareltjes van vandaag! De 12-3 (47e minuut) begon vanaf linksachter waar Nout na goed verdedigend werk de bal wist te veroveren en naar voren kon opstomen. Hij gaf de bal perfect op maat op Jason die goed bij zijn tegenstander wegdraaide en daardoor vrij voor het doel kwam maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal af aan Luuk die de bal beheerst in het doel werkte.

In de 48e minuut was het Jason die de bal op het middenveld veroverde en bijna vanaf de middellijn de bal snoeihard in het doel schoot. 13-4!

De fanatieke aanhang maar uiteraard ook de leiders en de trainers hebben genoten van het spel van onze jongens. Door het goede posities en samenspel hebben ze ervoor gezorgd dat de tegenstander veel onnodige meters moest maken en wisten ze zichzelf ook keer op keer vrij te spelen.