Assist: David Kuyper

2e klasse 13

24 november 2018 8:30

Onbekend

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Achilles'12 JO10-2 op het programma. Een tegenstander waar wij in de beker met 6-6 gelijk hebben gespeeld. Dit was dus een mooie test om te kijken of en hoeveel we zijn gegroeid in de afgelopen weken. En gegroeid zijn we!

Waar de laatste weken de tendens was dat we steevast op achterstand kwamen aan het begin van de wedstrijd ging we nu echt furieus uit de startblokken. Achilles mocht de aftrap nemen maar Jason was er direct als de kippen bij en na een prachtige solo stond het al na een paar seconden 1-0 voor ons. En weer direct na de aftrap van Achilles werd de bal weer veroverd en was het Jason die de bal op de paal tikte. Hieruit kon Achilles uitbreken en scoren, de stand was weer gelijk.

De vreugde bij Achilles was van korte duur want in de 2e (ja, je leest het goed! Al heel veel gebeurt in 2 minuten wedstrijd haha) mocht Luuk een corner nemen. Deze corner werd echt perfect op op het bolletje van Jason geplaats die de bal hard inkopte! En we gingen vrolijk verder waarbij Gijs op aangeven van Luuk de 3-1 binnenschoot.  Wij als toeschouwers wisten niet wat we zagen, de jongens waren fel en combineerden er lustig op los. Echt een genot en we waren nog maar net begonnen, dus het beloofde veel goeds.

In de 9e minuut ging Jason over de linker kant op avontuur waarbij hij een aantal spelers goed uitspeelde en de bal voorgaf op Luuk die de bal alleen maar hoefde in te tikken. In minuut 10 was het Luuk die slalommend door de linies van Achilles ging maar helaas de bal net naast het doel schoot.
Door goed druk te blijven zetten wist Achilles niet zo goed waar ze met de bal heen moesten wat resulteerde in wilde ballen alle kanten op. Een van die ballen kwam bij Nout terecht die eens lekker uithaalde waarbij de bal via een hoofd van een Achilles speler binnen viel. In de 14e minuut werd er weer lustig op los gecombineerd waarna via eindstation Ferenc de 6-1 op het scorebord kwam te staan.

2e helft

het spelbeeld in de 2e helft was niet veel anders dan in de eerste helft. ATC bleef goed druk houden waardoor we telkens de bal vroegtijdig konden onderscheppen. In de 26e minuut was het Luuk die een niet goed weggewerkte bal in het doel werkte. Kort daarop verschalkte Gijs de keeper met een lekker lobje. De druk bleef op de ketel waarna Jason in de 39e en 43e minuut de rebounds op schoten van Gijs en Luuk binnen kon tikken.

In de 43e minuut deed Achilles nog wat terug. Hun nummer 9 kwam na een mooie solo bij ons doel waarbij hij met een lobje de 10-2 maakte.
De wedstrijd was inmiddels al wel gespeeld maar de jongens hadden er nog steeds zin in. Luuk schoot nog 2x vanaf afstand de bal het doel en en op slag van het fluitsignaal was het Ferenc die op aangeven van David de eindstand naar 13-2 bracht.

Zoals gezegd de jongens waren vandaag echt fel op de bal en door constant druk te zetten en veel te combineren wist Achilles geen vuist te maken. Een hele andere wedstrijd als een aantal weken terug. We zijn als trainers dan ook trots om te zien hoe de jongens gegroeid zijn en we kijken uit naar de ontmoeting volgende week tegen BWO JO10-2. Ook een tegenstander waar we al tegen gespeeld hebben in de beker.