45'
49'

2e klasse 13

17 november 2018 9:30

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek JO10-1 op het programma.  Er werd stipt om 09:30 afgetrapt en een beetje zoals het de JO10-4 betaamd waren ze ook deze week weer niet wakker aan de start. In de 3e minuut werd komt de bal voor ons doel en de jongens doken met zijn allen op de bal wat resulteerde in een flipperkast waarbij Rigterbleek de lachende derde was. 1-0.

De jongens waren nog steeds niet helemaal bij de les maar na een prima assist van Luuk op Jason stond het in de 6e minuut weer 1-1.
Kort daarop kregen we een corner tegen die door Rigterbleek kort werd genomen waarna deze met een afstandsschot langs alles en iedereen heen ging in de lange hoek 2-1. Dit was direct ook het omslagpunt in de wedstrijd want de jongens werden feller en hielden beter hun posities vast.

Weer was het Luuk die een assist op maat gaf op Jason maar helaas ging de bal net voor langs.  De uitrap van Rigterbleek die hierop volgde werd onderschept en het was Ferenc die met een mooie lob over Jason en een verdediger van Rigsterbleek de 2-2 maakte.  Dit was overigens voor ons ook een mooie mijlpaal want dit was doelpunt nummer 100! in alle officiële wedstrijden maar misschien nog wel mooier om te vermelden is dat ruim de helft hiervan met assist is gemaakt :)

De jongens kregen echt de smaak te pakken en waren inmiddels goed wakker met een aantal goede kansen. In de 18e minuut was het Jason die de bal veroverde op het middenveld en via links richting het doel ging. Even leek het erop dat hij ging draaien om de bal goed voor zijn rechtervoet te krijgen maar hij gaf met rechts een prachtig beheerst lobje met buitenkant voet. 2-3!

In de 21e minuut werd een hoekschop nog gekeerd door de keeper maar het was Luuk die snel reageerde en de 2-4 binnenwerkte.
Tot aan de rust was het eenrichtingsverkeer met een aantal goede kansen.

2e helft

In de 2e helft gingen we verder waar we gebleven waren met vele kansen. In de 38e minuut was het Ferenc die de balt binnenschoot nadat de bal niet goed weg weggewerkt door de tegenstander.  Een van de mooiste acties werd gemaakt in de 40e minuut. Ferenc onderschepte de uittrap van Rigterbleek door de bal op de borst aan te nemen en deze direct door te spelen op Jason. Jason op zijn beurt gaf de bal breed aan Luuk die de 2-6 intikte.

Nog geen minuut later viel het mooiste doelpunt van de dag. Luuk schoot vanaf de rechterkant op doel die met een perfecte boog over alles en iedereen heenging in de linkerbovenhoek! 2-7. Direct na de aftrap werd de bal weer veroverd waarbij Ferenc, Jason kon bedienen 2-8!

De volgende 2 tegendoelpunten reken ik mijzelf een beetje aan aangezien ik in de verdediging David (rechtspoot) wisselde voor Nout (linkspoot) waardoor er bij de jongens verwarring ontstond en we geen verdediger meer op rechts hadden. Hierdoor kregen ze in de 44e een goal tegen na een indribbel actie en kregen ze de bal niet weg in de 45e minuut. 4-8.

Na wat instructies zodat iedereen weer op zijn plek stond was het Luuk die Ferenc bediende en deze met een lobje de 4-9 scoorde.
Luuk schoot in de 47e minuut nog keihard op doel waarbij iedereen dacht dat die er in zou vliegen maar de keeper van de tegenstander hield dit schot prima uit het doel. Door een snelle spelhervatting stond nog niet iederen goed en kwam de eindstand op het bord 5-9.