Gijs Neuber (intikker)
46'

2e klasse 13

8 december 2018 8:30

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van de 1e seizoenshelft.  De tegenstander van vandaag is Losser JO10-3.
En we hadden er weer zin in. Randell en Jan (Jason en Luuk moesten uiteraard verplicht mee ;)) hadden er zoveel zin in dat ze al om half 8 op het veld stonden in het pikkedonker. Het beloofde een onstuimig weertje te worden met die harde wind. De dopjes bleven met moeite gelukkig op hun plek liggen.

Stipt om half 9 blies Edward op het fluitje voor de start van de wedstrijd.  Beide ploegen kwamen goed uit de startblokken en begonnen direct met druk zetten. De eerste kans was echter voor ATC waarbij Jason de bal net voorlangs het open doel zag gaan ongetwijfeld geholpen door de harde wind. De uitrap die hierop volgde werd goed onderschept en het was Jason die adequaat reageerde en de rebound binnenschoot. 1-0!

In de 5e minuut was het Losser (die met de wind mee voetbalden) die met een afstandschot de gelijkmaker binnenschoten.  Ferenc bracht ons in de 8e minuut weer op voorsprong door een prachtige breedtepass van Luuk over de gehele breedte van het veld binnen te schieten. In de 10e minuut was het wind die redding bracht voor Losser, een schot van Luuk werd dusdanig uit koers geblazen dat hij via buitenkant paal naast ging.

De combinaties vlogen ons om de oren, de jongens hadden zeer goed oog voor elkaar. Nu was het Luuk die op aangeven van Ferenc de 3-1 maakte. Kort daarop was Ferenc scherp en schoot uit een rebound de 4-1 binnen. En het combineren ging maar door. Splijtpass van Gijs op Ferenc helaas op de paal en een mooie solo van Luuk werd ook niet bekroond met een doelpunt.

Losser liet in de 21e en 23e minuut weer eens van zich spreken door met afstandschoten te scoren. De wind kan soms vervelend zijn op zulke momenten, zeker me zulke lichte ballen, Maar ook zeker complimenten aan onze verdedigers David en Nout die juiste Losser dwongen om het maar vanaf afstand te proberen. Vlak voor rust brachten we de stand weer naar 5-3 door een droog schot van Gijs.

2e Helft

In de 26e minuut was het alweer Losser die met een schot vanaf afstand de marge terugbracht naar 1. Na dit doelpunt pakten wij definitief het initiatief  en liepen we uit. In de 27e een mooi hard schot van Luuk die goed gepakt werd door de keeper, in de 28e minuut tikte Luuk de bal net naast op aangeven van Jason. In de 30e minuut was het wel weer raak, een strakke voorzet van Jason werd door Luuk beheert binnen getikt, prachtig uitgespeelde kans!

Door goed werk en druk zetten van Jason kon hij in de 31e minuut de stand opkrikken naar 7-4.  In de 39e minuut kwam Losser op 7-5 nadat een hoekschop niet goed werd verdedigd. In de 41e minuut een hard schot van Gijs die werd gekeerd maar Luuk was scherp en tikte de bal binnen.  Kort daarop was het Gijs die op aangeven van Luuk de 9-5 binnen werkte. In de 46e minuut was het Luuk die Gijs weer wist te vinden en de eindstand op 10-5 bracht. In de 48e minuut was er nog een prachtige kans voor Jason die tijdens een val de bal nog wist te lobben maar hij eindigde helaas op de lat.

Wat hebben we als leiders/trainers en ouders genoten van deze 1e seizoenshelft. We hebben de jongens individueel maar ook als team zien groeien. Hele mooie wedstrijden gezien waar ze eigenlijk altijd wel vol gas in gaan, trainingen die fanatiek verlopen. Heerlijk gewoon! Op naar de 2e seizoenshelft!

Volgende week nog een afsluitende fun training en dan kunnen de jongens genieten van een paar weekjes rust want in de 2e week van januari staan de eerste trainingen weer gepland ;)

Mochten er teams zijn die vanaf januari een oefenpot willen spelen schroom  niet en neem contact op!