JO10-5; Ouderwets ballen op echt gras in Weerselo

ATC'65 JO10-5

3e klasse 23

13 oktober 2018 9:45

Onbekend

De zaterdagochtend start bij de JOP voor een nieuwe wedstrijd van ATC JO10-5, deze week uit tegen UD Weerselo. Het is ongewoon goed weer voor de tijd van het jaar, de herfst is nog ver te zoeken. Een complete selectie stapt om 09:00 uur de auto’s in en 20 minuten later staan we op de parkeerplaats van UD. Vandaar uit start de zoektocht naar onze tegenstanders en het juiste veld. Het blijkt dat we moeten spelen op enige veld dat nog in de schaduw ligt en ook nog eens echt (nat) gras heeft. Het duurt dan ook niet lang of de eerste klachten komen binnen over natte schoenen, muggen en sompige sokken.

Onze tegenstanders beginnen aan een serieuze warming-up, terwijl onze jongens nog een beetje brommen over de in hun ogen slechte accommodatie en voorzieningen. Maar als het balletje 1 keer rolt, breekt naast de zon ook de goede zin door en wordt onze keeper van dienst Sjors Wittendorp, even lekker onder vuur genomen. Tijd om te beginnen.

Vandaag is de startopstelling; Sjors op doel, Quint en Tim als tweemans-verdediging, Henrik als aanvallende en verdedigende middenvelder en Sem en Matheus in de aanval De twee J's beginnen aan de kant. UD heeft de toss gewonnen en trapt af en om 09:45 uur rolt de bal. Het duurt niet lang voordat Henrik de bal op de tegenstander verovert en aan een van zijn bekende soleeracties begint, die eindigt met een bal die vanaf de achterlijn via een tegenstander in het doel terecht komt. De 1-0 is gemaakt. Maaaar, voordat we ons rijk rekenen, grijpt de VAR in (Vrouwelijke coach Achter Rechterpaal); de bal blijkt ruiiiimm over de achterlijn te zijn geweest, geen doelpunt. Niet klagen, gewoon accepteren en doorgaan. Onze jongens zijn allerminst onder de indruk en beginnen aan een gevarieerd programma van doelpuntmakerij. Schuivers worden afgewisseld met intikkertjes, er wordt gescoord in de korte en lange hoek en ook foutjes van de keeper worden genadeloos afgestraft. Ja, Jort pikt ook zijn doelpuntje mee, tot grote vreugde van hemzelf en de coach. De meegereisde aanhang wordt door Jort getrakteerd op een Ronaldo-vreugde-sprong-met-gestrekte-armen. In de rust komt de scheids met onze coaches even de tussenstand controleren die wordt vastgesteld op 13-0 (doelpunten Henrik, Matheus, Sem en dus ook Jort).

In de tweede helft verandert het beeld van de wedstrijd niet veel. Wel wordt Sjors wat vaker op de proef gesteld en UD weet in totaal 4 keer te scoren, wat door subliem verdedigerswerk van Quint, Jur en Tim en keeper Sjors zeker hoger uitgevallen zou zijn. Matheus pegelt aan de andere kant de score voor ATC nog wat hoger op en ook Quint weet in de tweede helft de keeper van grote afstand te verschalken. Dat de keeper van de tegenstander wat onzeker in het doel staat heeft buiten onze scoringsdrift, mijn inziens ook te maken met een iets te luidruchtige VAR. Het is toch vrij lastig keepen met 1 hand aan je oor! De eindstand op het scorebord is 4-20!! Een ochtend om niet snel te vergeten. Snel penalty’s nemen, handjes schudden en voeten drogen. De bodem van de tas met punten is niet meer te zien, maar de tas kan nog veel voller!