SV De Lutte JO10-2

3e klasse 23

6 oktober 2018 10:00

Bas Schaart

Lekker weertje, lekker tijdstip, de jongens zijn klaar voor een nieuwe wedstrijd tegen De Lutte.

Iedereen is aanwezig, dus ook onze nieuwe aanwinst Tim, wat betekent dat we vandaag 2 reserves hebben, een nieuwe uitdaging voor onze wisselcoach Maarten. De basisopstelling is als volgt, een 2-1-2 opstelling:

Doel: Matheus
               Verdediger: Jur            Verdediger: Quint
                           Middenveld: Jur
               Aanval: Sjors               Aanval: Henrik Rinse

De kracht van dit 6-tal is natuurlijk, dat alle posities door iedereen ingevuld kunnen worden.

Om 10:00 fluit onze coach Bas af voor de start van de wedstrijd. De tegenstander is over het algemeen een kop groter dan onze jongens, maar daar zijn zij zeker niet van onder de indruk. Na de aftrap van De Lutte, wordt er direct hoog druk op de bal gezet, wat resulteert in een aantal grote kansen, waarvan er 2 in het netje verdwijnen. Een comfortabele voorsprong van 2-0 staat als snel op het scorebord. De ouders langs de lijn vermaken zich opperbest en nadat ook de keeperhandschoenen samen met de Lourdeswatertas zijn gearriveerd, gaan we er eens goed voor zitten.
De Lutte knokt zich knap terug in de wedstrijd, maar een voorsprong van 1 doelpunt op de tegenstander blijft behouden. Henrik blijkt nieuwe schoenen te hebben die nog een beetje afgesteld moeten worden, want hij raakt meerdere keren paal en lat. Bij rust staan we nog met 4-3 voor, onder meer door doelpunten van Sjors, Sem en Henrik. De volley van Quint is zeker nog even vermeldingswaardig, hij neemt een afslaande bal van De Lutte vol op de pantoffel, de bal verdwijnt echter net naast het doel van de tegenstander.

De rust wordt door het technisch duo Bas en Maarten gebruikt om de poppetjes even goed op hun plek te zetten en iedereen op het hart te drukken dat we er zeker nog niet zijn. Na rust vliegen de jongens uit de startblokken. Jort staat in de spits en krijgt een paar goede kansen, maar heeft net de pech dat ze er niet in gaan. De verdediging staat als een huis. Jur en Quint spelen als een vast ingespeeld duo en geven nauwelijks meer kansen weg, waar dat wel gebeurt staat Matheus zijn mannetje en grijpt een paar keer goed in op een aantal gevaarlijke schoten van de counterspitsen van De Lutte. Tim loopt rond alsof hij al weken mee speelt met de filosofie, wie niet groot is moet slim zijn! Ondertussen doen de aanvallers hun werk en de doelpunten vallen in de tweede helft als rijpe appelen. Mooie combinaties wordt afgewerkt met even zo mooie doelpunten. Na het laatste fluitsignaal staat er een eindstand op het bord die er mag zijn: 10-4. Na de penalty's en handjes schudden, zit het er al weer op en is de tas gevuld met drie verdiende punten.

Volgende week weer een nieuwe pot, uit tegen UD Weerselo, volgens mij zijn we zijn er klaar voor!