... (e.d.)
Milan Dekker (afstandschot)

2e klasse 14

8 december 2018 10:00

De laatste wedstrijd van deze herfstcompetitie stond op het programma. De thuiswedstrijd tegen het tweede van de JO10 van NEO. Op voorhand dachten wij een lastige wedstrijd tegen een selectie elftal. Niet bleek minder waar... Op deze regenachtige ochtend waren onze jongen (helaas was Lynn nog steeds niet wedstrijd fit, maar gelukkig is het gips er wel af) heer en meester op het veld.

Hoewel de wedstrijd nog droog begon kwam de regen niet snel na het fluitsignaal met bakken uit de lucht. De toeschouwers hadden hun toevlucht gevonden in de dugout. Dat gold helaas niet voor Gabriël en Tom die helemaal doorweekt de spelers op de juiste plekken zetten. Ook de jongens op het veld waren snel klets nat. Maar dat mag de pret niet drukken. Want in het veld regende het ook. Alleen dan doelpunten. Het team had er blijkbaar zin in en voelde snel dat een monsterscore mogelijk was.

Het eerste doelpunt viel door een schot van Jelte vanaf links (1-0). Helaas scoorde Neo snel de 1-1 maar dat was ook het enige wapenfeit van Neo in de eerste helft. Het was Mees die de 2-1 maakte na een mooie assist van Jelte. Daarna was het de beurt aan Milan. Eerst schoot hij binnen in de korte hoek (3-1). Daarna in de lange hoek (4-1).

Eerste pauze

Na een korte pauze ging het team snel door met waar het gebleven was. Namelijk ........ scoren. Dit keer was het de beurt aan Caimen die met een afstandsschot de 5-1 maakte. Milan maakte vervolgens zijn hattrick dankzij een mooie aanval vanaf recht (6-1). Vervolgens was het Jelte die de 7-1 binnenschoot. Het laatste doelpunt voor de rust werd gemaakt door Caimen (8-1).

Rust

In de eerste helft bleek al dat we weinig te duchten hadden van Neo. De keren dat zij op goal afkwamen stond de verdediging goed opgesteld. Hierdoor had Dean erg weinig te doen en stond het grootste gedeelte van de tijd koukleumend en doorweekt in het doel. Dean werd dan ook in de spits gezet en Jelte nam zijn plek in. In de rust werd vanaf de dugout de afspraak met Dean gemaakt dat hij er drie zou maken. En Dean begon gelijk goed. Gelijk na het begin scoorde hij de 9-1. En vervolgens ook de 10-1 op aangeven van Mees vanaf links na een prachtige actie. En ja hoor.... ook Dean maakte een hattrick en kwam zijn belofte na en maakte de 11-1. Voor Dean het teken om een linie terug te zakken en anderen de kans te geven om te scoren. Aaron mag het als eerste van de vaste verdedigers (samen met Stijn) proberen. Helaas lukte dit niet. Uit een tegenaanval maakte Neo wel de 11-2.

Tweede pauze

Door een eigen goal van Neo werd het 12-2. Ditmaal mocht Stijn mee naar voren (Aaron stond inmiddels op doel) om te proberen te scoren. Helaas lukte het Stijn ook niet om te scoren. Blijkbaar is aanvallen toch lastiger dan ze dachten en houden zowel Aaron als Stijn het voorlopig bij verdedigen. Het slotakkoord was zeker voor Milan. Met een goed schot scoorde hij eerste de 13-2 vanuit een couter en ook het laatste doelpunt van ons team maakte Milan (14-2). Misschien had de scoringsdrift van Milan iets te maken met de aanwezigheid van zijn broer en tevens de trainer op donderdag. Neo mocht de wedstrijd met een doelpunt afsluiten waardoor de eindstand 14-3 is geworden.

Een erg knappe prestatie van de jongens op een wel hele natte ochtend. Gelukkig waren de douches erg warm waardoor de jongens konden opwarmen.

We hebben deze herfstcompetie eigenlijk alle emoties meegemaakt. Dik verloren.... dik gewonnen .... onterecht verloren ..... gelukkig gewonnen. Het spel van de laatste weken biedt zeker wel vertrouwen voor de voorjaarscompetitie. De jongens kennen hun plek. Een vaste keeper is heel erg fijn. En individueel worden ze ook beter. En na de winterstop hebben we ook nog onze Lynn er weer bij.

Hierbij een voorspelling van uw verslaggever voor in het nieuwe jaar: "WE WORDEN WERELDKAMPIOEN !!!!"