Assist: Aaron Elmas
Onbekend (schot)

2e klasse 14

24 november 2018 10:00

Thuis tegen AVC Heracles. Blijkbaar de ongeslagen koploper in de competitie die slechts één wedstrijd gelijk heeft gespeeld. Zou dus een lastig ochtendje worden.

De jongens (Lynn is nog steeds niet inzetbaar) hadden er op deze koude herfstochtend zin in. Ze stonden vanaf het begin goed opgesteld en wisten elkaar te vinden. Dean heeft zijn plekje in het doel helemaal gevonden. In het eerste kwart red hij zijn ploeg meerdere keren met goede reddingen. Onder andere door met gevaar voor eigen leven de duels in te springen. Na een verre uittrap van Dean is het Jelte die alleen door kan gaan op de keeper en de 1-0 binnenschiet. De koploper weet niet wat hen overkomt.

Eerste pauze.

Helaas doet Heracles in het tweede kwart wat terug. Door miscommunicatie achterin pakten zij de bal wel op en scoorden de gelijkmaker (1-1). En later ook de 1-2.  Niet nodig, maar gezien het veldspel en de zware druk waar onze pleog onder stond niet geheel onterecht.

Rust

Met een paar tactische aanwijzigingen stuurde coach Gabriël - die het deze ochtend zonder zijn secondant Tom moest doen - de jongens het veld weer in. En zijn aanwijzingen waren niet tegen dovemans oren gericht. Aaron heroverde de bal namelijk op het middenveld en passte de diepte in naar Mees. Mees schoot vervolgens mooi de 2-2. Maar doordat Dean de bal niet kwijt kon aan een medespeler werd hij gedwongen zelf de bal op te dribbelen. Helaas verspeelde hij de bal waardoor het doel onbewaakt was en Heracles de 2-3 maakte.

Tweede pauze
Het kruit van de jongens was verschoten. En Heracles had nog wat over en scoorde snel in het laatste kwart de 2-4, 2-5 én 2-6. Caimen deed nog wel wat terug door van afstand op goal te schieten (3-6). Maar de jongens geloofden er niet meer in en Heracles scoorde ook nog de 3-7 en 3-8.

In het laatste kwart van de wedstrijd helaas de wedstrijd verspeelt. Maar mooi om te zien dat het team zulke goede vorderingen maakt. Een vaste keeper die zijn mannetje staat achterin is wel heel fijn. En het positiespel van de jongens is steeds beter zichtbaar. Heracles gaf aan in de competitie nog niet zoveel tegenstand te hebben gehad en ons team kreeg dan ook de complimenten. Maar helaas niet de punten.