6 oktober 2018 8:30

Scheidsrechter

Ralph Morsman

Onbekend

Het is zaterdag 6 oktober, het najaar is begonnen. Ondanks de mooie dag die ons nog staat te wachten start de dag koud, met hier en daar een mistbank. Na de warming-up zijn de jongens klaar voor de wedstrijd.

De wedstrijd begint, de jongens zijn erg gedreven om te winnen. In het eerste kwart van de wedstrijd heeft Victoria nauwelijks kans om zelf een balbezit te komen, het balletje vliegt van links naar rechts, van voor naar achter. En eenmaal in balverlies zetten jongens van ATC direct veel druk op de bal. Binnen de kortste keren staan jongens dan ook voor met 4-1, het lijkt een makkelijke ochtend worden. De trainer van de tegenpartij heeft er eigenlijk al geen geloof meer in.

Na korte bespreking wordt een wedstrijd voortgezet. De gedrevenheid uit het eerste kwart is een beetje verdwenen, de jongens voetballen nog goed, maar er wordt minder op de bal gejaagd. Beetje bij beetje krijgt Victoria meer grip op de wedstrijd en ze weten dan ook te scoren. De helft van de wedstrijd zit erop, het is 4-2 voor onze jongens.

Wederom komen de jongens even samen voor een korte peptalk. Even weer wat gas erop is het advies. Het derde kwart start, helaas scoort Victoria direct een doelpunt. Nu is het echt tijd om aan te zetten en gelukkig scoren we een prachtig doelpunt, het tij lijkt te keren. Maar niks is minder waar. De trainer van Victoria is van tactiek veranderd, ze gaan nu spelen op de lange bal. Dit lijkt vruchten af te werpen, in korte tijd scoort Victoria drie keer achter elkaar met een steekpass door het midden. Gelukkig scoort ATC toch nog in de laatste minuut van het derde kwart wat de tussenstand op 6-6 brengt.

Dit moet beter, Lucas wil meer passie en gedrevenheid zien bij de jongens. De preek lijkt zijn uitwerking te hebben, de jongens gaan weer vol enthousiasme het veld in. Met mooi voetbal komen op voorsprong. Er volgen heel wat kansen, maar de keeper van Victoria keept een geweldige wedstrijd. Uit een misverstand achterin de verdediging lukt het Victoria om gelijk te komen. Onze jongens laten we het hier niet bij zitten en gaan we vol in de aanval, wederom lukt het niet om de bal achter de keeper te krijgen. Tot overmaat van ramp weet Victoria nogmaals te scoren. De tijd die overblijft is helaas tekort om de stand weer gelijk te trekken. Uiteindelijk wint Victoria met 7-8 de wedstrijd.