ATC MO11-1 houdt 40 minuten stand tegen de koploper en delft dan op basis van fysiek geweld het onderspit

ATC'65 MO11-1

2 - 6

Excelsior '31 MO11-1

1e klasse 1

17 november 2018 10:15

Vandaag staat de wedstrijd tegen de koploper op het programma, Excelsior '31 uit Rijssen. De wedstrijd in Rijssen was geëindigd in een 8-8 gelijkspel. De meiden van ATC willen vandaag graag winnen zodat Excelsior het kampioensfeestje nog even moet uitstellen. De eerste minuten na de aftrap is Excelsior sterker en valt aan. ATC is nog wat zoekende. Gelukkig staat keepster Ise heel goed te keepen en houdt ze de nul. In een snelle tegenaanval schiet Jonne helaas keihard op de paal. Even later is ATC opnieuw gevaarlijk door goed samenspel. Mette geeft de bal op Demi die net voorlangs schiet. Dan komt ATC toch op voorsprong door een mooi schot van Demi, 1-0. Lang genieten van de voorsprong kan ATC niet want even later komt Excelsior met een mooi afstandsschot op gelijke hoogte, 1-1. Het spel gaat op en neer met voor beide teams kansen. De keepsters staan echter goed te keepen. Vlak voor rust lukt het Excelsior toch met een afstandsschot in de verre hoek de stand op 1-2 te brengen. Tevens ruststand.
De eerste minuten na rust is ATC sterker. Demi geeft een hele goede voorzet op Noëlle maar die heeft te veel tijd nodig om te schieten, waardoor de tegenstander haar schot kan blokken. Na een aanval via Jonne en Ise schiet Demi mooi de gelijkmaker binnen, 2-2. Excelsior gaat dan nog fysieker spelen en daar heeft ATC het moeilijk mee. Ze raken onder de indruk en laten zich te makkelijk opzij zetten. Als Excelsior dan de 2-3 en kort erna de 2-4 binnen schiet, is het gedaan met ATC. De meiden vechten er niet echt meer voor en laten de hoofden hangen. Dit moet je bij een tegenstander als Excelsior niet doen. Ze scoren nog twee keer, waarvan 1 keer uit een penalty en de wedstrijd eindigt, ietwat geflatteerd, in 2-6. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor het fysiek sterkere Excelsior dat volgende week het kampioensfeest kan gaan vieren.