In een super spannende wedstrijd delen Excelsior MO11 -1 en ATC MO11-1 de punten

Excelsior '31 MO11-1

8 - 8

ATC'65 MO11-1

1e klasse 1

6 oktober 2018 8:30

Het is vroeg en het gras is vochtig als de meiden van Excelsio en ATC op het veld klaar staan om te beginnen. Excelsior is de koploper en de ATC meiden hebben zin om het de koploper vanmorgen goed lastig te maken. Vanaf de aftrap gaan de meiden dan ook fanatiek van start. Er wordt goed samengespeeld en je ziet de driehoekjes die ze op de training geoefend hebben terug in de wedstrijd. Mooi om te zien. Na enkele minuten is het dan ook ATC dat verdient de score opent: 0-1 na een goed opgezette aanval. Het spel gaat redelijk op en neer al is ATC voetballend de betere ploeg. Excelsior heeft een goede keepster en enkele technisch goede speelsters. ATC zet goed druk, blijft samenspelen en dit levert na zo'n 10 minuten spelen het 2e doelpunt van ATC op, 0-2. En ATC blijft doorgaan en scoort nog twee keer, 0-4. Dan verslappen de meiden van ATC en dat is niet verstandig om tegen Excelsior te doen. Een afstandsschot schiet op het natte veld hard door en belandt achter keepster Carice in het doel, 1-4. De meiden van Excelsior gaan door en weten met wederom twee schoten van afstand de stand terug te brengen naar 3-4. Tevens ruststand. Na de rust begint ATC weer fel en dat levert al snel weer een doelpunt op, 3-5. Enkele minuten komt zelfs de 3-6 op het scorebord te staan. Helaas, net als in de eerste helft, verliezen de meiden hun concentratie en Excelsior profiteert hier opnieuw van. Binnen enkele minuten brengen ze de 3-6 achterstand terug tot een 6-6 gelijkspel. Het lijkt even of ATC het laat lopen en Excelsior scoort de 7-6 en 8-6. Dan herpakken de meiden van ATC zich en gaan er vol tegenaan. En het gaat goed. Ze gaan weer goed samenspelen, laten de tegenstander niet van afstand schieten en zetten zelf weer aanvallen op. En met resultaat. De 8-7 wordt binnengeschoten en vlak voor tijd weet Demi na een mooie aanval de dik verdiende gelijkmaker te scoren, 8-8. Na de aftrap die hierop volgt, fluit de scheidsrechter af. De meiden van ATC zijn heel blij en stappen als morele winnaars van het veld. Op basis van het veldspel was ATC vandaag de betere ploeg, maar door van afstand te schieten wist Excelsior maximaal van de omstandigheden te profiteren met als resultaat een gelijkspel. Het was voor het publiek een mooie en bloedstollende wedstrijd.