ATC MO11-1 stelt 2e plaats veilig met 6-0 winst op BWO MO11-1

6 - 0

BWO MO11-1

1e klasse 1

1 december 2018 10:00

Vanmorgen al weer de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen, thuis tegen BWO MO11-1. ATC kan als 2e eindigen maar dan moet er vandaag wel van BWO gewonnen worden. BWO is iedere week beter gaan spelen deze competitie dus de meiden van ATC starten fanatiek als scheidsrechter Jurriën Harink voor het begin van de wedstrijd fluit. De eerste minuten van de wedstrijd gaat het spel op en neer totdat Demi een gaatje vindt en de bal onhoudbaar in de rechterhoek schiet, 1-0. ATC speelt goed samen en BWO verdedigt. Een mooie aanval via Mette en Linn wordt door Demi mooi voorgezet, maar helaas komt de keepster van BWO er goed tussen. BWO is even later ook gevaarlijk in de counter, maar keepster Ise redt prima. ATC is voetballend beter maar BWO verdedigt goed en maakt het ATC erg moeilijk. Af en toe probeert BWO te counteren, maar Donna en Jonne staan achterin weer prima te verdedigen. Ze pakken niet alleen de bal goed af maar geven daarna ook een goede pass zodat ATC weer kan gaan aanvallen. Ook Nicky verdedigt goed en speelt een prima wedstrijd op linkshalf.
Een schot van Demi wordt gered en uit de hoekschop van Demi die volgt, belandt het schot van Linn bovenop de lat. Ruststand 1-0.
Na de rust blijft ATC goed samen spelen en de meiden van BWO lijken moe te worden. Een hoekschop wordt door Demi kort gespeeld op Noëlle die goed voorzet op Linn en die scoort, 2-0. Even later volgt een mooie aanval waarbij Noëlle op Demi passt. Die speelt zichzelf goed vrij en schiet de 3-0 binnen. ATC is nu duidelijk de betere ploeg. Ze spelen als team heel goed samen. Een aanval via Linn, Demi en Noëlle wordt door Carice net niet afgerond, haar schot gaat tegen de lat. Dan laat Demi haar kwaliteiten zien en speelt ogenschijnlijk heel gemakkelijk vier BWO speelsters uit, helaas stuit ze op de keepster en wordt haar mooie actie niet beloond met een doelpunt. Enkele minuten later geeft Linn een voorzet op Ise die net naast het doel schiet. Dan wordt het toch 4-0. Ise geeft de bal op Linn die op haar beurt naar Demi schiet en die maakt de aanval goed af en scoort. Ise schiet nog een keer net naast op aangeven van Noëlle. Vlak daarna scoort Demi en brengt de 5-0 op het scorebord. ATC krijgt nog een aantal kansen om de score verder uit te breiden maar de bal wil er maar niet in. Vooral Carice heeft pech. Het wordt toch nog 6-0 door een goede pass van Jonne op Noëlle die Noëlle mooi in de bovenhoek afrondt. Daarna lukt het Carice net niet te scoren en schiet Jonne nog een keer hard op de lat. BWO komt nog een keer bij keepster Donna in de buurt maar de speelster schiet naast. Eindstand 6-0.
Een verdiende overwinning voor de ATC meiden waarmee ze de tweede plaats in de competitie veilig stellen. Een heel goed resultaat van dit team in de eerste klasse. Top gedaan!