Assist: Aaron Elmas
Milan Dekker (schot)

2e klasse 14

1 december 2018 10:00

Na de teleurstellende vertoning van Fc Twente gisteravond was de behoefte groot aan een mooie pot voetbal. En dat moest gebeuren bij deze tegen het tweede jo-10 team van TVC. In de voetbal-app konden wij zien dat TVC in de beker met ruime cijfers (30-0 en 20-0) hadden gewonnen van hun tegenstanders. Dat beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Het goede spel van de afgelopen weken gaf de jongens vertrouwen. En dat zag je terug toen ze  het veld op stapten. Het team had er zin in. Jelte opende de score na goed voorbereidend werk van Milan (0-1). Helaas was het snel gelijk (1-1) en scoorde TVC zelfs kort daarna nog een keer (2-1). Gelukkig maakte Mees even later vanuit de corner gelijk (2-2). Hij dribbelde slim in en schoot de bal het net in. Even later ging Stijn goed door om de bal te veroveren en passte op Milan, die van afstand de bal hard binnenschoot (2-3). En een doelpunt van Mees op aangeven van Jelte was het laatste wapenfeit van het eerste kwart (2-4).

Eerste pauze

De jongens kregen het op de heupen en gingen in het tweede kwart door waar ze gebleven waren. Met scoren namelijk. Mees dribbelde vanaf links net zoals Messi langs zijn tegenstanders  en ging alleen door richting de keeper. Onzelfzuchtig zag hij dat Jelte helemaal vrij stond en gaf de bal af waardoor Jelte de 2-5 kon maken. Weer was het de beurt aan Milan die met zijn specialiteit - een keihard afstandsschot vanaf rechts - de 2-6 op het scorebord zette. Vervolgens was het Stijn die slim de bal volgde en vanaf de zijkant met een 'soort' omhaal scoorde (2-7). Vlak voor rust deed TVC nog wat terug en scoorde, omdat wij niet goed bij de les waren 3-7.

Rust

Het derde kwart begon slordig. Waarschijnlijk  dacht het team er te gemakkelijk over en was niet meer geconcentreerd. Door een foutje in de verdediging kon TVC weer scoren (4-7). Gelukkig kwamen ze niet veel dichterbij en was het Caimen die scoorde oop aangeven van Aaron (4-8). Vlak voor het einde van het derde kwart scoorde TVC helaas weer (5-8).

Tweede pauze

De concentratie was weer terug. De coaches hadden waarschijnlijk aangegeven dat de jongens scherpt moesten blijven en dat waren ze. Messcherp wel te verstaan. Eerst was het Milan die zijn hattrick maakte (5-9). TVC deed wel iets terug en scoorde de 6-9, maar dat was enkel een klein plaagstootje. Uit een counter was het namelijk Jelte die de dubbele cijfers op het scorebord schoot (6-10). En na een foutje van de keeper was Jelte er snel bij en schoot de 6-11 binnen. Het slotakkoord was voor Milan die - wederom met een kiezelhard schot - de 6-12 als eindstand liet noteren.

Een prachtige pot voetbal die de wanvertoning van Fc Twente liet verdwijnen.