Ferenc Beltman (afstandschot)
49'

Groep 2 2e klasse SR3

20 oktober 2018 10:00

In plaats van een vrije zaterdagmorgen stond er voor vandaag de bekerwedstrijd tegen GVV Eilermark JO10-1 op het programma.
In 2 opzichten een spannende wedstrijd. Gaan we verder bekeren en welke van de 2 ongeslagen teams behoud na 50min voor in ieder geval nog een week de ongeslagen status.

In de eerste 5 minuten gingen beide teams vol gas van start wat resulteerde in 2 goede kansen voor Gijs en Jason en aan de andere kant 2 kansen voor Eilermark die Syl uit zijn doel wist te houden. In de 5e minuut mocht Eilermark aanleggen voor een corner die helaas voor ons heel mooi  het doel indraaide. 0-1. In de 9e minuut was het weer raak voor Eilermark 0-2.

Onze jongens lieten zich na deze snelle 0-2 niet uit het veld slaan en in de 11e minuut was het Jason die op aangeven van David de 1-2 maakte. Onze jongens bleven door drukken en na een onderschepping van Luuk die de bal op Jason gaf was het al in de 12e minuut weer 2-2.
In de 14e minuut was het Ferenc die een rebound achter de keeper van Eilermark wist te werken en we hadden onze voorsprong te pakken 2-3.
En alsof dat nog niet genoeg was bracht Jason na een prachtige individuele actie de stand naar 2-4.

Tot aan de rust werd er niet meer gescoord maar in de 20e minuut was er nog een typische JO10-4 actie waarbij Luuk (hoe kan het ook anders) eerst op de lat schoot en de bal daarna via de paal uit het doel stuiterde. De daaropvolgende rebound werd door Jason op de lat geschoten en ook deze bal ging er via de paal weer uit.......

2e helft

In de 27e minuut bracht Gijs na een indribbel van Luuk de stand naar 5-2 met kort daarop in de 27e minuut 2 pracht van een kansen door Ferenc en Gijs waarbij de keeper van de tegenstander goed in de weg stond. In de 35e minuut werd het uit het niets 5-3 met een prachtig schot van afstand die precies over Syl het doel invloog. In minuut 38 speelden de jongens de bal prachtig rond waarbij Jason de bal klaarlegde voot Luuk die de bal helaas iets te enthousiast over tikte. Uiteraard schoot er iemand (zal geen namen noemen ...Luuk.... ;)) in de 39e minuut maar weer eens op de lat.

In de 40e minuut leek het alsof Gijs een voorzet wilde geven op Jason maar deze bal ging langs alles en iedereen heen zo het doel in 6-3.
Ook nog in de 40e minuut brak Eilermark uit en omspeelde Syl. Het leek erop dat dit een zeker doelpunt zou worden maar Gijs kon de inzet nog net van de lijn afhalen. De rebound werd daarna knap gepakt door Syl die inmiddels weer in zijn doel was.

Jason liep in de 44e minuut alleen op de keeper af die hij met een heerlijk buitenkantje voet langs de keeper tikte 7-3.
In de 46e minuut kregen we de bal  niet helemaal goed weg voor ons doel en met een toch wel mooie lob scoorde Eilermark de 7-4.
In de 49e minuut gaf Luuk een prachtige voorzet naar de verre hoek, Jason en Ferenc stormden er beide op af en liepen beiden ook het doel in. Het was even onduidelijk wie er nu precies gescoord had maar het bleek Luuk te zijn aangezien de bal al over de lijn was.
Kort na de aftrap werd de bal alweer veroverd en was het Ferenc die met een goed schot de eindstand van 9-4 op het scorebord zette.

Al met al weer een mooi potje voetbal gezien van de jongens. Echt top dat ze na de vroege 0-2 niet hun kopjes lieten hangen maar gewoon hun eigen spel bleven spelen. Op naar de volgende bekerwedstrijd.