0 - 4

ATC'65 JO15-2JM

3e klasse 11

15 december 2018 12:00

Onder ruime belangstelling van ouders, opa’s en oma’s stonden vandaag onze jongens uit bij NEO op het voetbalveld. De wedstrijd tegen NEO JO15-3 was belangrijk in de race om het kampioenschap in de 3e klasse 11. Bij winst zouden onze jongens het kampioenschap kunnen vieren (immers een doelsaldo van +15 zou Oranje Nassau tegen NEO JO15-3 niet kunnen wegwerken).
Het veld bij NEO lag er niet al te best bij, de regen van de afgelopen week had ook hier zijn sporen achtergelaten, met scherp zand was het veld weer bespeelbaar gemaakt.
Na een goede warming up was het wachten op de scheidsrechter die te laat op sportpark ’t Wooldrik arriveerde. Zo moesten onze jongens en die van NEO JO15-3 zich met een extra warming up warm houden voordat de wedstrijd met een kleine 10 minuten vertraging kon beginnen.
Helaas kon Jesse vandaag niet meespelen. In de wedstrijd tegen Zenderen Vooruit JO15-1 brak hij zijn duim en hierdoor moest zijn duim/arm in het gips.
Onze jongen begonnen gespannen aan de wedstrijd, de wil om de wedstrijd te winnen was duidelijk aanwezig, op een aantal posities stonden onze spelers soms iets te ver naar voren (zo graag wilden ze scoren).
In de 3e minuut kreeg ATC’65 JO15-2 een hoekschop. De bal werd van rechts hoog voor het doel gebracht, een kluwen van spelers probeerde vervolgens de bal weg te werken of juist richting het doel te schieten. Uiteindelijk kon de bal door NEO JO15-3 worden weggewerkt, maar ATC’65 JO15-2 had zijn visitekaartje afgegeven.
Twee minuten later een kansje voor NEO JO15-3, onze doelman wist de bal echter eenvoudig op te pikken na een schot van een NEO speler.
Na 8 minuten spelen draaide een schot van Erben net over het doel. Het spel ging over en weer en speelde zich vooral af op het middenveld. ATC’65 JO15-2 had het meeste balbezit, maar NEO JO15-3 loerde op de counter en zo bleef het spannend.
In de 16e minuut dan toch eindelijk het eerste doelpunt in de wedstrijd. Rob schoot de bal, na een prima voorzet van Erben, vanaf een meter of 11 van het doel in het doel. De 0-1 was een feit.
Na zo’n 19 minuten spelen ging ATC’65 JO15-2 wisselen, Roald, Tiebe en Mick kwamen het veld in.
In de 22e minuut nog een kans voor NEO JO15-3 die simpel door onze doelman kon worden gevangen. Een minuut later een schot van Erben op het doel van NEO, de bal vanaf de hoek 16 meter ging echter net links naast het doel. Nog een minuut later een hoekschop voor ATC’65, de bal werd wederom hoog voorgebracht en Mick kopte de bal net naast het doel.
Na 27 minuten spelen een buitenspel situatie, echter de scheidsrechter liet doorspelen en Mick liet dit buitenkansje niet onbenut en maakte de 0-2. Dit tot ontsteltenis van de elftalleiding van de tegenstander. Het was niet duidelijk of de assistent scheidsrechter van NEO wel of niet vlagde voor buitenspel, maar dat het buitenspel was stond buiten kijf. De scheidsrechter leidde tot dat moment prima de wedstrijd.
Nauwelijks 5 minuten later een mogelijk discutabele beslissing van de scheidsrechter. Hij gaf ATC’65 JO15-2 een vrije trap waar hij die ook had kunnen geven aan NEO JO15-3. Vervolgens ging een speler van NEO te dicht op de bal staan en bij de snel genomen vrije trap raakte deze speler de bal. De scheidsrechter floot af en liet de vrije trap opnieuw nemen. Benne zette de bal vervolgens goed voor het doel en Tiebe wist met een rake kopbal de 0-3 te maken. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Mocht er nog spanning in de koppies van onze jongens hebben gezeten dan was die er vanaf dat moment echt wel uit.
Na precies 35 minuten spelen blies de scheidsrechter op zijn fluit voor de rust. ATC’65 JO15-2 ging met een voorsprong van 0-3 rusten.
De toeschouwers gingen snel naar de kantine voor een warm bakkie troost en onze jongens gingen de kleedkamer in om ook weer een beetje warm te worden (want koud was het wel).
Voordat veel toeschouwers er erg in hadden was de wedstrijd al weer begonnen.
NEO JO15-3 bleef goed verzorgd voetbal spelen, vooral van achteruit werd er goed opgebouwd.
Ons team ging ook steeds meer vrijer spelen en dat leidde op sommige momenten tot een soort van galleryplay (balletjes met de hak doortikken etc..).
Een prima actie over links van Mauro in de 49e minuut werd helaas niet beloond met een doelpunt.
In de 54e minuut was er een vrije trap voor NEO JO15-3. De bal werd in één keer op doel geschoten. Thom wist de hoog ingeschoten bal over het doel te tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam geen gevaarlijke situatie.
Twee minuten later probeerde Marijn de doelman van NEO JO15-3 te verschalken. De bal ging, na een hard schot van hem, net rechts naast het doel. Nog een minuutje later testte ook Niek de doelman met een schot van 35 meter van het doel. De bal belandde echter naast het doel.
Na 58 minuten spelen werd onze doelman nog een keer getest door de tegenstander, met een uiterste krachtsinspanning al liggend op de grond wist Thom de bal nog net weg te tikken met zijn linkerhand.
In de 62e minuut werd Mick met een prima pass alleen voor de doelman gezet (het was op het randje van buitenspel, maar buitenspel was het zeker niet). Oog in oog met de doelman schoot Mick de 0-4 tegen de touwen.
Vier minuten later volgde er nog een hoekschop voor ATC’65 JO15-2. De bal werd door Marijn hoog voor het doel gebracht en Basten kopte de bal net rechts naast de rechter kruising van het doel.
Met nog 2 minuten te spelen nog een schot van Mick, de bal ging echter net rechts naast het doel van NEO JO15-3.
De scheidsrechter floot hierna voor het einde van de wedstrijd. Het feest (Oranje Nassau JO15-2 zou een eventuele inhaalwedstrijd immers niet met 0-19 kunnen winnen van NEO JO15-3) kon beginnen.
Onze kampioenen gingen met de kampioensbeker naar hun thuisbasis op sportpark Slangenbeek en aldaar werd het feest nog even gevierd met patat en drank.
Behoudens een wat mindere wedstrijd tegen Oranje Nassau JO15-2 hebben de boys een prima competitie gespeeld en zijn ze de terechte kampioenen in deze competitie.
Er staat een uitgebalanceerd team die met elkaar er voor hebben gevochten om kampioen te worden. Na het verlies tegen Oranje Nassau JO15-2 werd de rug gerecht en werd er 5 keer op rij gewonnen (waarbij ook de nul werd gehouden achterin). In die 5 wedstrijden werd hard gewerkt aan het uiteindelijk ruime positieve doelsaldo (+73), hetgeen zich uitbetaalde in het kampioenschap.
Jongens en elftalleiders, van harte gefeliciteerd met dit prima resultaat!