Mees ten Broeke (intikker)
Mees ten Broeke (afstandschot)

2e klasse 15

9 maart 2019 10:00

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Losser op het programma. Een gure wind, maar gelukkig was het droog en het team had er zin in. Het veld werd klaar gezet. Helaas werd de sleutel van het ballenhok vermist, waardoor de twee ballen moesten lenen en pylons moesten lenen van de JO10-4.

De jongens en meid begonnen slap aan de wedstrijd. Waar dit aan lag is onbekend. Maar Lossen schoot wel uit de startblokken en stond al snel met 0-2 voor. Hoewel Dean een paar goede reddingen had in het eerste kwart moest hij dus ook 2 keer vissen. De ouders zagen het al dat Dean niet helemaal lekker en stevig in het doel stond. In de eerste pauze kwam hij dan ook snel bij de coach om te vertellen dat hij zich echt niet lekker voelde. Blijkbaar had de griep onze vaste keeper te pakken gekregen.

Eerste pauze

Nu onze vaste keeper was uitgeschakeld pakte Aaron de keepershandschoenen op en ging in het doel staan. Het team kwam opeens ook goed uit de startblokken. Of dit kwam door een donderspeech van de coaches óf dat Kay niet had gelogen en toch redbull in de bidons had gedaan weet uw verslaggever niet. Feit is wel dat de jongens en dame anders in het veld stonden.

Milan maakte snel de aansluitingstreffer door een goed schot in de korte hoek na een mooie aanval door het midden. NIet veel later scoorde Lynn de gelijkmaker vanuit een scrimmage voor het doel van Losser. Daarna was het Jelte die goed doorging en de voorsprong voor ons team op het scorebord zette (3-2). Vervolgens was het weer Lynn (4-2) met een intikkertje. Er werd opeens vroeg gestoord op de helft van de tegenstander en de spelers wisten elkaar met mooie passes goed te vinden. Het tweede kwart werd in stijl afgesloten door Jelte die de bal met een half lobje over de keeper in het doel schoot (5-2).

Rust

Na de rust was het team het opeens weer kwijt. Onduidelijk is waar het aan lag. Misschien dat de redbull was uitgewerkt óf er werd te gemakkelijk over de tegenstander gedacht. Want het derde kwart was hetzelfde als de eerste. Lossen scoorde namelijk door slap verdedigen weer 2x en ons team kon het net niet vinden. Hierdoor stond het opeens 5-4 aan het einde van het derde kwart.

Tweede pauze

Het laatste kwart zou dus wederom uit een ander vaatje worden getapt. En dat deed het team. Eerst was het wederom Mees die alert was toen de keeper de bal losliet na een hard schot van Jelte (6-4). Mees scoorde vervolgens misschien wel het mooiste doelpunt van het seizoen door een crosspass van rechts goed aan te nemen en in de draai met links de bal fantastisch binnenschoot (7-4). Het doelpunt werd niet door iedereen op de tribune waargenomen, omdat er balangrijkere zaken werd besproken. ;) Het slotakkoord kwam van Milan die de bal binnenschoot na goed aangeven door Lynn.

Analyse na de wedstrijd:
- Aaron is een goede vervanger voor een zieke Dean.
- Dean groeit steeds meer in zijn rol als keeper en dat geeft veel rust in het team.
- Stijn is een echte verdediger die de bal - zo nodig met tegenstander - over de zijlijn speelt.
- Caimen is multi-inzetbaar en speelt in een wedstrijd zowel als verdediger, middenverder als aanvaller.
- Lynn is de stille kracht die weet waar ze moet lopen en pakt altijd wel een (paar) doelpuntje(s) mee.
- Mees is onnavolgbaar in zijn acties en troeft daardoor menig tegenstander af.
- Jelte is een echte spits die graag de bal wil hebben en een actie maakt.
- MIlan heeft zo'n hard schot in zijn been dat de verdediger na 1x aanzien de volgende keren aan de kan gaat.
- Coaches Tom en Gabriel weten hoe ze het team moeten motiveren. Of was het toch de redbull???? :)