Onbekend (schot)

2e klasse 15

9 februari 2019 9:45

Onbekend

De eerste wedstrijd na de winterstop stond vandaag op het programma. Een uitwedstrijd tegen Victoria.

Bij aankomst op deze zeer winderige zaterdagochtend bestond er gelijk twijfel over het veld waarop gespeeld moest worden. Bleek dat de jongens en meid op een modderveld met een paar grassprietjes moesten spelen. En dat waren ze niet gewend. Een beetje verwend waren de reacties wel; zoals "ik ga echt niet naar die bal duiken" en "straks wordt mijn shirtje vies". Maar ze moesten er maar mee dealen. De eerste helft was dat lastig. Helemaal omdat ons team toen ook nog wind tegen had.

De start was verre van goed. Victoria kwam namelijk al snel op 1-0. Gelukkig deed Jelte wat terug en scoorde de gelijkmaker (1-1). Er werd net een beetje gevoetbald en toen vloot de scheidsrechter al voor het einde van het eerste kwart. Het gevoel dat we net begonnen waren overheerste op het veld en langs de kant. Maar ja.... de scheids heeft altijd gelijk.

Eerste pauze.

Al snel na de eerste pauze kwam Victoria weer op voorsprong (2-1). Hoewel zij zeker niet goed speelde, speelden wij nóg minder. Tel daarbij op dat Victoria de wind de eerste helft mee had..... en ja.... dan kom je op voorsprong. Weer wat het Jelte die binnenschoot voor ons team (2-2). In de rebound na een hard schot van Milan kon Jelte namelijk de bal erin tikken. Niet veel later maakte Jelte zijn hattrick af door na goed doorgaan van Caimen de eerste keer een voorsprong op het scorebord te zetten (2-3). Helaas maakte Victoria voor de rust - wel door heel slap verdedigen - de 3-3. Met deze stand gingen de jongens en meid rusten.

Rust

Na de rust bleek al snel hoeveel wind er stond. En wij hadden dit keer wind mee. Victoria kwam er namelijk niet meer aan te pas. De voorsprong werd gepakt door een frommelgoal van Lynn na een goed genomen hoekschop (3-4). Daarna was het Mees die een hattrick scoorde. Eerst de 3-5 na een assist van Lynn. Daarna kon Mees de bal erin tikken na een harde voorzet van Milan vanaf rechts (3-6). En de 3-7 was een prachtig schot vanaf de middenlijn over de keeper heen.

Tweede pauze

Het laatste kwart werd de voorsprong uitgebreid. De 3-8 dankzij een mooi scht vanaf links door Caimen. En ook de eindstand (3-9) werd door Caimen op het bord gezet. Caimen ging namelijk goed door na storen vanaf de middenlijn. Hij pakte de bal daarbij op en schoot goed binnen.