ATC MO11-1 wint met ruime cijfers van Hengelo MO11-1

Hengelo MO11-1

1e klasse 1

2 maart 2019 10:00

Anouk Kruse

De 2e competitiewedstrijd spelen de meiden van ATC MO11-1 thuis tegen HVV Hengelo MO11-1. Een team met veel grote fysiek sterke meiden dus trainster Marleen geeft de meiden mee het fysieke niet op te zoeken en de bal goed rond te spelen. Om 10 uur fluit scheidsrechter Anouk Kruse voor het begin van de wedstrijd. Hengelo gaat in de aanval maar ATC weet de bal te onderscheppen. Via een aantal speelsters krijgt Demi de bal aangespeeld. Ze kapt twee tegenstandsters uit en schiet met links de 1-0 binnen na enkele minuten spelen. Enkele minuten later geeft Linn een uitstekende steekpass in de diepte op Demi. Zij weet wel raad met deze kans en ze zet de 2-0 op het scorebord.  De meiden van ATC spelen goed samen. Noëlle geeft een mooie voorzet op Demi maar helaas wordt haar schot door de keepster gepakt. Uit de uittrap die volgt, komt Hengelo in de buurt van het doel van ATC. Er volgt een schot maar keepster Jonne weet de bal te pakken. ATC gaat weer in de aanval en bouwt van achteruit op via Donna en Mette. Demi krijgt de bal op links en geeft een voorzet op Wendy. De bal wordt echter onderweg van richting veranderd door een speelster van Hengelo en verdwijnt in het doel, 3-0. ATC is voetballend het betere team. De bal wordt goed rondgespeeld en het publiek krijgt enkele mooie aanvallen door goed samenspel te zien. Nicky maakt haar eerste doelpunt met een mooi afstandsschot, 4-0. Dan smullen de toeschouwers van een prachtige aanval via Mette, Linn, Noëlle en Wendy die een prima voorzet geeft op Demi. Helaas krijgt deze aanval niet wat het verdient: de keepster van Hengelo voorkomt een doelpunt. Even later wordt het toch 5-0 door een mooi afstandsschot van Linn. Dan is het rust. Na de rust staat Nicky op goal. Na enkele minuten spelen maakt Ise de 6-0 na een voorzet van Wendy. ATC zet voortdurend druk op Hengelo en met resultaat. Wendy jaagt de speelsters van Hengelo op, pakt de bal af en scoort: 7-0.  De 8-0 wordt even later binnengeschoten. Demi wordt met een diepe pass van achteruit aangespeeld, ze haalt de achterlijn en zet voor op Wendy. Die neemt de bal prima aan en scoort. Kort hierna is het opnieuw Wendy die haar 3e doelpunt en dus een hattrick maakt. Ze speelt twee meiden uit en schiet de bal binnen, 9-0.  Hengelo komt er al lang niet meer aan te pas...de meiden hebben het opgegeven en beginnen op elkaar te mopperen. Noëlle let goed op als Hengelo klungelt en ze zet de stand op 10-0. Daarna is Hengelo nog een paar keer gevaarlijk omdat ATC iets verslapt. Gelukkig is Donna alert net als keepster Nicky en zij voorkomen dat Hengelo een doelpunt maakt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt opnieuw gemaakt door Wendy. Demi geeft een goede pass op Linn die op haar beurt Wendy aanspeelt en zij rondt de aanval koelbloedig af en brengt de eindstand van 11-0 op het scorebord. Een mooie en goede overwinning van ATC dat heeft laten zien dat je van fysiek sterke tegenstanders prima kunt winnen als je goed en snel samenspeelt.