Onbekend (afstandschot)

2e klasse 15

13 april 2019 8:45

Op deze zaterdagochtend stond de uitwedstrijd tegen Achilles op het programma. Nou ja, uitwedstrijd ...... voor sommigen een soort thuiswedstrijd omdat ze dichter bij Achilles wonen dan bj ATC :). Hoewel de lente is begonnen en het zonnetje scheen was het wel stervens koud.

Een onbekende tegenstander, waardoor het team niet wist wat ze moesten verwachten qua tegenstand. Of het aan de kou lag of het tijdstip waarop de wedstrijd begon (8"45 uur) is onbekend maar het team stond nog een beetje beduust in het veld aan het begin. Achilles kwam beter uit de startblokken en was de enige ploeg die scoorde in het eerste kwartje.

Eerste pauze

Gelukkig deed Lynn snel iets terug erm scoorde snel na de pauze de 1-1. Door een ongelukkige handsbal van Aaron kreeg Achilles een penalty en was de stand 2-1. Toen kreeg Milan het op de heupen. Hij scoorde eerste de gelijkmaker (2-2). En na een goede aanval over verschillende schijven ook de 3-2. Zijn hattrick in dit kwart was het meest bijzonder. Milan lreeg de bal namelijk hard aangespeeld van achteruit door Dean (keeper), waardoor hij helemaal vrij kwam voor de keeper en scoorde (4-2). Een assist van keeper Dean, die overigens lekker stond te keepen.

Rust

De ban was gebroken. En ook de tegenstand van Achilles. Na rust was het namelijk eerst Mees, wederom op aangeven van Dean, die de 5-2 binnenschoot. En ja hoor, het volgende doelpunt komt op naam van Dean. Als keeper schoot hij de bal hard naar voren. De keeper van de tegenstander schatte de bal niet goed in en liet de bal gaan (6-2). Voor het einde van dit kwart deed Achilles iets terug en scoorde de 6-3.

Tweede pauze

In het laatste kwart ging het team door met scoren. Eerst nogmaa;s Milan met zijn vieder va de ochtend (7-3). Daarna was het de beurt aan onze spits Jelte. Na weer een goede uittrap van Dean scoorde Jeltte zijn eerste (8-3). Tussendoor stormde Stijn nog maar eens op over links. Hij passeerde drie man, kwam alleen voor de goal, schoot keihard ......... op de lat. Helaas geen verdediger die scoorde vandaag, want Aaron lunkte het ook niet van achteruit. Achilles scoorde nog een laatste keer (8-4), maar wij ook. Het was weer Jelte die scoorde (9-4). De eindstand.

Erf goed gespeeld. En met uitzondering van één wedstrijd, die vanwege de regen eigenlijk nooit gespeeld had mogen worden, alles dik gewonnen. Op naar het kampioenschap!