... (schot)
44'

1e klasse 07

4 mei 2019 8:30

Na 2 weekjes welverdiende rust moesten we vandaag al om half 9 aftrappen tegen avc Heracles JO10-2.

De rust had de jongens schijnbaar goed gedaan want ze gingen fel uit de startblokken wat al in de 2e minuut een corner opleverde die door Jason tegen de lat werd geschoten. Niet veel later was het Nout die de bal op het middenveld onderschepte en Jason bediende die de 0-1 kon intikken.
De 1-1 viel tegen de verhouding in uit een corner die via Gyan ons doel invloog. Onze jongens bleven goed druk houden op Heracles en het was Luuk die Jason bediende en ons weer de verdiende voorsprong bracht.

We liepen uit naar 1-4 door goals van Gyan (schot na indribbel) en Luuk (assist door Gyan). Een uitgespeelde kans van Heracles bracht de marge terug naar 2 maar het was Luuk die vlak voor rust wederom op aangeven van Gyan (sterke solo vanaf onze '16') de 2-5 neerzette.

In de 2e helft was het Heracles die een 'spookgoal' (bal werd minimaal een halve meter voor de lijn gepakt) toegewezen kregen van de scheids.  Niks aan te doen en door.... Kort daarop was het Gijs die scoorde op mooi breed leggen van Jason. In de 37e minuut was het een speler van Heracles die de bal heel mooi achter zijn eigen keeper schoot toen hij probeerde een bal van Jason weg te werken.

In de laatste minuten werd het nog spannend omdat Heracles kort achter elkaar nog 2x scoorde. Maar de actie van het jaar kan ik wel zeggen was in de 50e minuut. Een speler van Heracles brak op de middenlijn door terwijl al onze spelers op de helft van Heracles waren.  De speler kapte Syl uit die een heel stuk naar voren was gelopen en hij dacht makkelijk te scoren maar hij had niet op Luuk gerekend die met een mega sprint vanaf de helft van Heracles de bal vlak voor voor onze doellijn naast schoot! Topper!

Vandaag weer een mooie pot voetbal gezien waarin we eindelijk weer eens aan het langste eind trokken en hebben gewonnen :)