Bergentheim MO11-1

1e klasse 1

13 april 2019 10:00

Anthony Koetsier

Het is koud als scheidsrechter Anthony Koetsier om 10.00 uur fluit voor de aftrap tussen ATC MO11-1 en Bergentheim MO11-1. De meiden van ATC beginnen wat slap aan de wedstrijd en stralen niet uit dat ze ervoor willen gaan. Het spel gaat op en neer zonder echte kansen. Af en toe schiet een ATC speelster van afstand maar de keepster van Bergentheim is heel goed en houdt alles tegen. Na ruim een kwartier spelen, valt eindelijk de openingstreffer. Nicky pikt de bal op het middenveld op en passt de bal op Demi. Die passeert enkele speelsters en schiet de bal goed binnen, 1-0. Kort hierna krijgt Bergentheim een kans om op het doel met keepster Jonne te schieten. Gelukkig voor ATC schiet de speelster de bal hard op de lat. ATC wordt hierdoor wakker geschud en de meiden gaan iets feller spelen. Ise passt naar Carice die op haar beurt een prima voorzet op Demi geeft. Via de keepster gaat de bal helaas over. Kort daarna volgt een mooie aanval op links. Nicky schiet naar Demi die de achterlijn haalt en perfect voorzet op Carice. Helaas weet Carice deze mooie aanval niet af te ronden met een doelpunt. Even later wordt het toch 2-0. Mette verdedigt prima en schiet de bal naar Demi. Die gaat richting doel van Bergentheim en ze rondt goed af, 2-0. Een paar minuten daarna onderschept Linn de bal en schiet naar Noëlle. Die schiet naar Demi die een voorzet op Ise geeft en Ise schiet de 3-0 binnen. Bergentheim probeert het wel. Hun keepster schiet ver uit en dit zorgt voor druk op de ATC verdediging. Mette en Donna staan echter achterin goed te verdedigen en tot echte kansen komt Bergentheim niet. Uit een counter schiet Nicky naar Demi. Die geeft een goede voorzet op Noëlle die op de juiste plek staat en ook goed op doel schiet, maar de keepster verricht een super goede redding. Het blijft 3-0, tevens ruststand.
Na de rust maakt ATC het spel en Bergentheim verdedigt. Jonne geeft een mooie voorzet op Demi die er net niet in slaagt met haar voet de bal binnen te tikken. Even later brengt Demi de stand op 4-0 omdat ze goed druk zet, de bal verovert en scoort. Vijf minuten voor tijd speelt Demi drie speelsters uit en zet de bal voor op Jonne. Die weet wel raad met deze kans en ze schiet de 5-0 binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld maar Demi zet de 6-0 op het scorebord met een strak schot in de hoek. Eindstand 6-0. Opnieuw een overwinning voor de meiden van ATC MO11-1 hoewel ze vandaag niet echt goed speelden. Ze speelden wat slap, maar desondanks blijven de drie punten in Hengelo.