ATC MO11-1 neemt drie punten mee uit Tubbergen naar Hengelo

ATC'65 MO11-1

1e klasse 1

6 april 2019 9:00

J. (Joep) Van Limbeek

Het was vroeg opstaan voor de meiden vanmorgen. Vrijdagavond nog meegelopen met vrouwen ATC 1 en vanmorgen zelf op het veld voor de uitwedstrijd tegen TVC in Tubbergen. Om 9 uur klinkt het fluitsignaal voor de aftrap. De ATC meiden nemen meteen het initiatief. TVC stelt zich defensief op en houdt alle 8 speelsters op de eigen helft. Ze hebben de uitslagen van ATC bekeken zo hoorden we na de wedstrijd en daarop besloten vooral te verdedigen. De tactiek van TVC werkt. ATC heeft het moeilijk om een opening te vinden, het is erg druk. Na 10 minuten spelen krijgt ATC een hoekschop die Demi neemt. Ze schiet de bal goed voor en Jonne scoort met haar knie, 0-1. De druk is wat van de ketel. ATC gaat door en voetbalt eigenlijk continue op de helft van TVC. Af en toe zet ATC een mooie aanval op met combinatie voetbal. Zo schiet Noëlle op Linn die een mooi één-tweetje met Demi maakt. Demi haalt de achterlijn en zet prima voor op Carice. Helaas gaat haar schot over. Enkele minuten later wordt het toch 0-2 als TVC de bal niet weg krijgt uit het strafschopgebied en de bal via een eigen speelster achter de keepster rolt, 0-2.
Af en toe is TVC gevaarlijk door de verre uittrappen van de keepster. Ook hebben ze enkele technisch goede speelsters. Echte kansen krijgen ze niet. Verdedigend staat ATC goed met Donna, Mette en Jonne. Een mooi afstandschot van TVC wordt door keepster Ise prima tegengehouden. Het spel gaat het tweede deel van de eerste helft op en neer en speelt zich voornamelijk rond de middenlijn af. Ruststand 0-2. Na de rust hetzelfde beeld. ATC probeert het spel te maken, maar de meiden van TVC staan goed te verdedigen met z'n allen. Na zo'n 10 minuten spelen in de tweede helft kapt Demi twee speelsters uit en zet de bal vanaf de achterlijn goed voor op Ise. Die weet wel raad met deze kans en ze rond goed af, 0-3. Enkele minuten later wordt het 0-4. Een schot van Ise wordt in eerste instantie nog door de keepster tegen gehouden maar in de rebound rondt Demi koelbloedig af door de bal in de linkerhoek te schieten. ATC krijgt nog een kans om een vijfde doelpunt te maken. Linn gaat goed door en geeft een mooie steekpass op Demi. Haar harde schot gaat helaas net naast. TVC probeert nog wat terug te doen maar keepster Nicky voorkomt tot twee keer toe dat TVC scoort.
De overige minuten gaat het spel op en neer en wordt er niet meer gescoord. Eindstand 0-4.
TVC heeft het tactisch goed aangepakt en gaf weinig ruimte om te voetballen. Desondanks een prima overwinning voor de ATC meiden. Op naar volgende week, thuis tegen Bergentheim, een onbekende tegenstander.