46'
Assist: Onbekend

1e klasse 07

11 mei 2019 8:30

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen De Tubanters JO10-2 op het programma. Een team dat op 1 na alle wedstrijden nog had gewonnen, dus dat beloofde een spannende pot te gaan worden.

En dat bleek ook ok wel. De Tubanters mochten aftrappen en zette direct een zeer mooie aanval op. Na een paar goede passes kon een aanvaller vrij intikken. Na 1 minuut stonden we 0-1 achter. Ons antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Al in de 4e minuut was het Luuk die op aangeven van Gijs de gelijkmaker binnen schoot.

Onze jongens lieten zich het kaas niet van het brood eten tegen deze tegenstander en het spel golfde veel op en neer en aan beide kanten stonden de of de keepers of de paal en lat in de weg.

Rond de 21e minuut had Jason zich na een duel zichtbaar pijn gedaan en aan zijn gezicht te zien ging er wat gebeuren. Hij rende achter de tegenstander aan en veroverde de bal aan onze kant van het veld en stoomde alleen via de linkerkant op naar voren en wist de keeper van de tegenstander te verschalken. De verdiende 2-1 stond eindelijk op het bord.

2e helft

De 2e helft liet een soortgelijk spelbeeld zien. Er werd scherp verdedigd en gekeept aan beide kanten van het veld en de hoeveelheid kansen met name van onze kant stapelden zich op. De bal wilde er simpelweg niet in.

Pas in de 46e minuut was het Gijs die de verlossing bracht. Na een goede en verre uittrap van Syl pikte Gijs de bal op en tikte de 3-1 binnen.

We hebben langs de lijn echt genoten van deze wedstrijd. Er werd de hele wedstrijd door heel erg hard gewerkt door de jongens. en deze overwinning was dan ook meer dan verdiend.