TVC '28 JO10-1

Aram Mutlu (schot)

Hoofdklasse 5

18 mei 2019 8:30

Zaterdag 18 mei komt de koploper TVC 10-1 op bezoek bij de toppers van ATC 10-2. De jongens wisten wat ze te wachten stond; er vol voor te gaan, letten op de posities, gezamenlijk het te doen en gewoon een goede pot neerzetten.
De jongens begonnen erg sterk in de eerste kwart, ze bouwden goed op en zetten TVC flink onder druk. Door deze speelstijl wist Aram twee keer goed te scoren - ja je leest het goed we hebben onze eigen Veltman 🙌 in het team die kan verdedigen en scoren. Een ijzersterke combi. Deze speelstijl hadden we graag doorgezet maar vanaf de tweede kwart kreeg TVC de grip op de wedstrijd steeds meer terug. Bijzonder effectief was TVC ook, want ondanks de goede kansen die 10-2 kregen, verschillende schoten losten en prima aanvallen lieten zien kregen deze kansen niet de doelpunten die het verdiend had. En zo gaat het voetbal soms waarbij onze tegenstander de kansen wel om zette in doelpunten. Ze liepen uiteindelijk uit naar een voorsprong van 6-2.
Een iets geflatteerde uitslag want 10-2 had op basis van inzet en de verschillende kansen misschien wel de wedstrijd naar hun toe kunnen trekken. Maar dat is voetbal en zoals Johan zei ‘winnen doe je met z’n allen’. We hebben niet gewonnen in doelpunten maar wel weer gewonnen in persoonlijke ontwikkeling.
We hebben als enigste 10-2 team in de hoofdklasse competitie weer een mooie pot kunnen laten zien tegen een sterke tegenstander. Het was per slot de koploper.
Alles wat de jongens van ATC 10-2 dit seizoen geleerd hebben is gebeurd op het veld door het te doen als een team. Top gedaan! Aankomende zaterdag sluiten we competitie af tegen Rood-Zwart Delden. ‘Als we één doelpunt meer maken dan de ander dan winnen we’. Dank je Johan.