ATC MO11-1 wint terecht de strijd tegen Berghuizen MO11-1

4 - 5

ATC'65 MO11-1

1e klasse 1

18 mei 2019 9:00

Om 9.00 uur klinkt het fluitsignaal in Oldenzaal voor het begin van de laatste competitiewedstrijd van ATC MO11-1 van dit seizoen tegen de nummer 3 Berghuizen.  ATC begint sterkt en creëert meteen de eerste kans van de wedstrijd. Het schot van Mette wordt goed tegengehouden door de keepster en ook in 2e instantie redt de keepster op de inzet van Noëlle. Uit de tegenaanval, een counter, die volgt, weet Berghuizen wel te scoren, 1-0. Keepster Ise kan hier niks aan houden. De meiden van ATC laten zich hierdoor niet uit het veld slaan en gaan verder met hun samenspel. Ze krijgen een hoekschop na wederom een redding van de keepster. Demi geeft de bal voor en Linn schiet hem binnen, de verdiende gelijkmaker. De meiden spelen super goed samen vandaag. Van achteruit wordt de aanval via Jonne of Donna opgezet en via het middenveld combineren de meiden naar voren. Helaas staat de keepster van Berghuizen super goed te keepen. Dan gaat Noëlle goed door, geeft een prima voorzet op Demi en die schiet raak, 1-2. ATC blijft de bal goed rondspelen en Nicky schiet hard op goal. Helaas, opnieuw keert de keepster de bal. Dan volgt de mooiste aanval van de wedstrijd. Van achteruit wordt de bal rondgespeeld, via het middenveld komt er uiteindelijk een goed schot op goal, maar helaas tegen de paal. Deze aanval  had een goal als afsluiting verdiend. Kort hierna schiet Linn goed van afstand. Opnieuw houdt de keepster de bal tegen. Het is super moeilijk om haar te passeren. Kort voor rust lukt het toch. Noëlle zet na een aanval via de linkerkant de bal voor op Demi die de 1-3 op het scorebord zet. Tevens ruststand.
Ook na de rust gaan de ATC meiden door met hun samenspel. De ene combinatie volgt de andere op en de meiden creëren veel kansen. Echter, het lukt maar niet om tot scoren te komen. Ook een goed schot van Ise leidt door een zoveelste knappe redding van de keepster niet tot een doelpunt. Carice schiet nog op de paal en Jonne krijgt haar grote teen net niet tegen de bal. Dan probeert Linn het van afstand en schiet de bal heel bekeken in de rechterbovenhoek, onhoudbaar voor de keepster die de bal ook wat laat ziet aankomen. 1-4 voor ATC. ATC blijft komen en Berghuizen probeert met countervoetbal te scoren. Een grote speelster gaat op solo toer en de meiden van ATC zijn stuk voor stuk niet opgewassen tegen haar. Ze weet dan ook twee keer te scoren en brengt de stand op 3-4. ATC gaat door en probeert het net te vinden. Uiteindelijk lukt het de keepster te passeren. Wanneer de bal over de lijn gaat, is onduidelijk omdat de scheidsrechter erg partijdig fluit, maar het laatste tikje wordt gegeven door Carice. Volgens ATC was de eerste bal van Demi al over de doellijn, in elk geval is hiermee de stand 3-5. Uit een counter scoort Berghuizen opnieuw en wordt het toch nog spannend de laatste paar minuten. Ook omdat de scheidsrechter nog even lekker door laat voetballen. Dan klinkt het eindsignaal en stappen de meiden van ATC verdiend als winnaars van het veld, 4-5. De meiden hebben, met name de eerste 45 minuten, super goed samengespeeld en heel veel kansen gecreëerd. Helaas voor ATC stond er een super goede keepster op doel waardoor Berghuizen in de wedstrijd bleef. Maar de drie punten gaan terecht mee terug naar Hengelo.