Topprestatie

2 maart 2019 8:30

Onbekend

Zaterdag 2 maart 2019 om 08.30 uur stond de vriendschappelijke wedstrijd tussen de JO10.1 en de J011.2 op de rol. Wederom een hele mooie test voor onze jongens hoe ze er voor staan. Wedstrijd werd gespeeld op half veld.

Aanvang wedstrijd,

Eerste helft (2 kwarten)

Vanaf het begin zaten onze jongens er bovenop. De jongens van onder 11.2 welke al een groot gedeelte van het seizoen op een half veld speelden, werden vanaf het begin tegelijk onder druk gezet. Onze jongens zaten er kort op en de fysiekere wat grote jongens van onder 11.2 wisten waar ze het moesten zoeken. Onze jongens waren fel, dynamisch en waren veel behendiger. Onze jongens hadden er heel veel zin in en straalden dat uit als team. Er werd ontzettend goed gespeeld en men wist elkaar heel goed te vinden. Dit resulteerde in een aantal hele goede kansen van onze jongens. Moet wel zeggen dat de hele goede keeper van onder 11.2 een aantal puike reddingen had. Het enige was dat onze jongens zich op dat moment niet beloonden met een doelpunt en toch moesten oppassen voor de snelle jongens van onder 11.2 welke sporadisch ook wel een goede kans kregen, welke vakkundig te niet werd gedaan door onze Teun. Het was dan ook wel een complete verrassing dat er in de eerste twee kwarten van de wedstrijd niet door onze jongens is gescoord.

Tweede helft (2 kwarten)

De eerste 5 minuten van de eerste kwart, zag je dat de wedstrijd wat in balans was. De jongens van onder 11.2 welke gewend waren op het veld, kwamen er iets beter in, doordat onze jongens heel veel energie en drive in de eerste twee kwarten hadden weten te leggen. Men moest even korte tijd wat op adem komen. Na de eerste 5 minuten te hebben overleefd, zag je dat de spirit en energie weer terug waren bij onze jongens en toen zag je duidelijk het verschil van voetballend vermogen van onze jongens. Wat was het weer genieten wat onze jongens op het veld lieten zien. Nu werd het goede spel ook beloond middels goede aanvallen welke resulteerden in hele mooie doelpunten. In kort tijdsbestek brachten Thijmen daarna Aras en wederom Thijmen onze jongens op een dik verdiende 3-0 voorsprong. Dit leidde bij onze jongens tot wat gemakzucht, waarna wij twee wat onnodige doelpunten tegen kregen. Met nog een aantal minuten te spelen werd het onnodig 3-2. Daarna werd de wedstrijd definitief beslist door een uitstekende doelpunt van Bram, waarna de terechte einstand 4-2 op het bord kwam.

Al met al een topprestatie van onze jongens. Vanuit de leiders en ouders van de tegenstanders werd verteld dat het een dik verdiende overwinning was en dat onze jongens als team geweldig voetbalden en elkaar heel goed wisten te vinden. Een groter compliment kan je als team zijnde, maar ook als trainers zijnde niet krijgen. Al met al hele goede signalen dat de jongens op de goede weg zijn