ATC'65 JO10-2

9 maart 2019 9:45

Zaterdag 9 maart 2019
Vandaag spelen we uit tegen Victoria. We hoeven niet al te vroeg te beginnen (9.45uur), wat betekend dat we enigzins kunnen uitslapen.
Bij aankomst in Enschede bleek een zeker iemand (we noemen geen namen) echter niet uitgeslapen te zijn... Met gierende banden reed een Twingo van Enschede naar Hengelo en weer terug zodat de jongens drie minuten voor aanvang van de wedstrijd zich eindelijk konden omkleden in de kleedkamer.
De jongens waren duidelijk ontdaan door deze stress voor de wedstrijd. Aram voelde zich er zo beroerd door dat hij aangaf niet te kunnen spelen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat we na het eerste kwart tegen een 3-0 achterstand aankeken.
Na een peptalk in de eerste time-out gingen de jongens weer 'volle bak'. Na een prachtig afstandschot van Koen kwamen we op 3-1 te staan. Het gemis van Aram wordt uitstekend opgevangen door Glenn en Pepijn die 100% geven in de verdediging. Na een voorzet van Koen weet Dorian de 3-2 binnen te schieten. De gelijkmaker is binnen handbereik, maar met de wind in de rug weet Victoria hun voorsprong nog voor de rust in rap tempo te vergroten naar 6-2.
In de rust geeft Aram aan het vandaag toch te willen proberen. Alle jongens gaan weer 'volle bak', maar met een lichtere bal en nu de wind in onze rug kunnen we de 7-2 niet voorkomen. Na een prachtige assist van Gyan weet Dorian nog wel de 7-3 te maken, maar deze werd helaas gevolgd door de 8-3 van Victoria. Onze jongens doen eigenlijk niets onder voor Victoria, alleen gaat onze tegenstander wel erg efficient om met hun kansen.
Het vierde kwart beginnen we weer sterk. Na een prachtig afstandschot van Koen, maakt Dorian zijn hattrack door de rebound binnen te koppen (8-4). Het is mooi om te zien hoe de jongens hun doelpunten, ondanks de achterstand, blijven vieren en er vol voor blijven gaan. Het efficiente Victoria weet uiteindelijk de eindstand op een iets vertekende 10-4 te brengen.
Al met al weer een typische wedstrijd in de hoofdklasse, waarbij het de details zijn die het verschil maken.