ATC MO13-1 wint eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers

1 - 14

ATC'65 MO13-1

Groep 1 21

31 augustus 2019 9:45

Om 09.45 uur klinkt het signaal en mag ATC MO13-1 aftrappen in de bekercompetitie tegen BWO MO13-2. De eerste wedstrijd van dit nieuwe team.  De eerste minuten zijn even wennen maar dan vinden de meiden elkaar, net als op de trainingen. De bal wordt goed rondgespeeld. Femke maakt een mooie actie op links richting doel, maar haar schot wordt geblokt door BWO. Even later kapt Demi H. haar tegenstandster uit en ze rondt goed af, 0-1. Enkele minuten later wordt het 0-2 door een prachtige actie van Anne-Claire. ATC zet meteen druk en BWO komt nauwelijks op de helft van ATC. De meiden staan allemaal goed te voetballen. De verdediging onder aanvoering van Nienke met keepster Sienna hoeft nauwelijks in actie te komen. ATC daarentegen gaat steeds beter samenspelen en er wordt vier keer gescoord: Demi H  en Anne-Claire maakt er drie. Dan lukt het BWO om op de helft van ATC te komen en een hoekschop te krijgen. Deze wordt voorgegeven en onhoudbaar strak in de hoek geknald, 1-7. Voor rust scoort ATC nog twee keer met doelpunten van Tessa en Demi H. In de tweede helft zien we hetzelfde beeld. ATC speelt de bal mooi rond  over alle linies en BWO verdedigt alleen maar. Er wordt van achteruit opgebouwd, ruimtes gezocht, ballen teruggelegd, mooi om te zien. BWO heeft geluk dat niet alle kansen worden afgerond. Een schot vanaf zestien meter van Linn gaat bijvoorbeeld over en een schot van Anne-Claire verdwijnt net naast het doel. Uit een voorzet van rechts scoort Carmen en enkele minuten later maakt Demi W. een doelpunt na een mooie actie van Tessa. Uit een hoekschop schiet Tessa de bal goed binnen, 1-12. Anne-Claire schiet de 1-13 binnen en het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Demi W. met een bekeken schot in de rechterhoek. Een goede eerste wedstrijd van dit nieuwe team waarin ze goed samen hebben gespeeld.