5 oktober 2019 18:00

Doelpuntenmaker(s): 43' Krake

Opstelling: Ensink / Tanke, Jansman, Hooge Venterink (70' Sediqi), Peters / Keuler, Van Breemen, Lubberink (60' Oude Veldhuis) / Nijland, Krake, v/d Brug.

Verslag:

De tweede thuiswedstrijd van ATC'65 1 werd opnieuw op zaterdagavond gespeeld. Dit keer met Eilermark als tegenstander. Om 18.00 uur trapte de thuisploeg af en dwong het Eilermark in het defensief. Na 1 minuut spelen had de bal al op de stip gekund toen van Breemen werd neergehaald na goed doorzetten van Lubberink. De intensiteit was redelijk, het tempo aan de bal kon hoger, er werden geen kansen weggegeven en Lubberink en Krake waren dicht bij de openingstreffer. Vlak voor rust viel deze alsnog toen de goed leidende scheidsrechter de grensrechter van de gasten terecht liet staan en Krake alleen tegenover de keeper niet faalde, 1-0.

Na rust een slordiger spelbeeld waarin de thuisploeg de wedstrijd in het slot had moeten gooien. Krake, Van Breemen en Nijland waren herhaaldelijk behoorlijk kansrijk, maar hadden het vizier niet op scherp. En zo bleef het op eigen helft spelende Eilermark in leven en had het ook zomaar nog gelijk kunnen maken. De lepe De Vries ontglipte toch een keer aan de verdediging van de gastheren en mikte alleen tegenover Ensink op de paal. Verdienste van de doelman van ATC'65 was dat deze goed lang bleef staan. Ook met twee kopballen voor Eilermark was het nog even goed benauwd. Waar de wedstrijd al veel eerder beslist had moeten zijn, bleef het dus nog spannend tot aan de slotfase.

Toen het laatste fluitsignaal klonk konden de handen de lucht in en mag gezegd worden dat ATC'65 toch wel terecht met punten op zak kan gaan toewerken naar de uitwedstrijd tegen Suryoye 1.