40'

1e klasse 07

5 oktober 2019 8:30

Onbekend

Vandaag zaterdag 5 Oktober staat de altijd lastige tegenstander SDC ’12 op het programma. De kenners onder ons weten dat deze vereniging een samensmelting is van de verenigingen DOS’19 en Sportclub Denekamp. Het gerucht gaat dat deze hereniging is ingegeven uit de vrees dat er in de nabije toekomst een wedstrijd tegen onze jongens (ATC ’65 JO9-2) op het programma van de KNVB zou komen te staan en het inzicht dat louter met vereende krachten deze confrontatie het hoofd geboden kon worden. De Denekampers (?) kan in ieder geval geen gebrek aan vooruitzicht verweten worden, want wat ze vreesden werd afgelopen zaterdag realiteit.

SDC ’12 ging dan ook geraffineerd te werk om alle omstandigheden naar hun hand te zetten. Zo was de wedstrijd om 08.30 uur gepland. Wat betekent dat onze jongens al voor 07.00 uur uit de veren moesten. Zoiets werkt altijd meer in het nadeel van technische en creatieve teams zoals de onze. Daarbij had de tegenstanders enkele wegen af laten sluiten waardoor we via allerlei omwegen onze weg moesten vinden naar het afgelegen boerse accommodatie. Het was ook geen toeval dat het de hele week had geregend en we uitgerekend vanochtend op een onverzorgd drassig veld met echt gras moesten spelen, wat uiteraard ook in het voordeel van minder voetballende (onze tegenstander) teams werkt.

Uiteraard laat onze technische staf zich niet zo maar uit het veld slaan. Onze hoofdtrainer ‘De Keizer” heeft deze week in het geheim de trainingen van SDC ’12 bespioneerd door een tentje op te slaan op het terrein van SDC’12. Hierdoor hij niet op de trainingen van ons team aanwezig kon zijn. De jongens hadden goed getraind onder de bezielende leiding van Coen en waren klaar om de lijn naar boven voort te zetten tegen deze slinkse tegenstander.

In de kleedkamer van het zeer beperkte complex, staan de kopjes strak en “De Keizer” neemt de tactiek met de jongens door. Vandaag is het met name belangrijk dat we posities houden instrueert hij. Samenspelen zoals we dat altijd zo goed doen gaan we vandaag perfectioneren en spelen deze tegenstander zo van de mat. Na een goede warming-up worden deze boodschappen nogmaals herhaald en de jongens lijken het allemaal te snappen en alles wijst erop dat dit een wedstrijd uit het boekje gaat worden.

De scheidrechter fluit voor de start van de wedstrijd en onze jongens zetten meteen een geraffineerde aanval op waarbij Liam een schot op doel afvuurt die in de rebound bijna door Ben in de netten wordt gewerkt. Bijna direct volgend op deze actie weet SDC de bal die Coen uittrapt te onderscheppen en met een afstand schot belandt de bal in het doel achter Coen; 1-0 na 2 minuten. SDC laat er geen gras over groeien en nog geen minuut later staat ook de 2-0 op het bord. Liam neemt het team bij de hand en met een zeer knap en bekeken schot houdt hij ons in de wedstrijd; 2-1 in de 7 de minuut. Onze jongens pakken door. Kayan wordt komt enkele keren gevaarlijk door en mist net, waarna weer Liam een fout van de tegenstander meedogenloos afstraft en de bal hard in de rechter kruising schiet; 2-2 na 8 minuten. Tot zover is het publiek de winnaar en lijkt dit een mooi zorgeloos uitje te worden naar het uiterste oosten van het land.

Hierna lopen zaken echter iets anders. Tussen de 8ste en 18de minuut is de stand op een miraculeuze wijze opgelopen naar 7-2 in het voordeel van de thuisploeg. De technische staf is nog steeds op zoek naar een verklaring. Naast voetbaltechnische redenen wordt ook gezocht naar mogelijke inmenging van buiten zoals het beïnvloeden van de richting van de bal door het inzetten van geheime technologie of het gebruiken van doping etc, etc.

Na deze black-out hervinden onze jongens zich weer en ontstaan er kansen door acties van Kayan en een solo van Doniël. Na rust pakken onze jongens de draad weer op en domineren de wedstrijd. De ene kans na de andere dient zich aan. Kayan schiet hard op de keeper. Brent schiet net voor langs om daarna te zien dat zijn mooi geplaatste bal, die onvermijdelijk in de linker kruising van het doel leek te belanden, waarschijnlijk door een (geheime) technische ingreep in de handen van de keeper werd gedirigeerd. In de 35ste minuut schiet SDC van een grote afstand de 8-2 binnen. Dat was het moment voor Maro om een lijn in het zand te trekken. Tot hier en niet verder dacht hij. Geheel op eigen kracht en ondanks de tegenwerking van de vele tegenstanders, het slechte veld, de geheime technische middelen die mogelijk in de bal waren verwerkt, soleerde hij naar het doel en schoot de bal uiterst gedecideerd in het net; 8-3 in de 40ste minuut. Daarna (waarschijnlijk na het eindsignaal) scoorde SDC nog een doelpunt dat werd geteld en zo was de eindstand 9-3 voor de thuisploeg.

De uitslag deed geen recht aan de verhoudingen op het veld. De in grote getale meegereisde fans, zagen dat hun team de morele winnaar was en dat onder de mist van deze uitslag, hier een elftal zich aan het ontwikkelen was zoals een ruwe diamant geslepen wordt tot een prachtig sieraad (hopelijk dit seizoen nog)…